Google Maps geeft nu ook Nederlandse fietsroutes weer

tags:
Userpica

Met Google Maps kan je nu ook in Nederland fietsvriendelijke routes plannen. De lijnen op de kaart laten zien waar fietspaden lopen.

Google heeft de toevoeging van fietsroutes woensdag gemeld. Naast het plannen van trips met auto, het ov of te voet is er nu ook een fiets aan te klikken. Google testte de functie al langer, maar nu pas is hij officieel beschikbaar. Google werkt samen met kaartleverancier Andes en grote gemeentes om te bepalen wat fietsvriendelijke wegen en paden zijn.

Bij het plannen van een fietsroute is aan de lijnen op de webkaart te zien welke delen je over een fietspad rijdt en welk stuk over een fietsvriendelijke weg gaat. Google roept Nederlanders op om wegen die geschikt zijn voor fieters maar nu nog niet zo staan aangemerkt door te geven.

Voor fietsroutes heeft Google Maps trouwens een grote concurrent aan OpenStreetMap dat voorlopig meer gegevens over wandel- en fietspaden heeft. Via meerdere routeplanners, waaronder Yours, zijn al met de OpenStreetMap-data fietsroutes te plannen. En voor Amsterdammers is er de speciale fietsplanner van Routecraft, inclusief wegen met werkzaamheden en gevaarlijke kruispunten.


Jorik, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorik

En wat dachten we van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond? http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplann... niet mobiel, maar volgens mij wel de beste planner op dit moment.

Arthur van Bijleveld, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 48 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl