Google Street View in mobiele browserversie Maps (ook voor iOS 6)

tags:
Userpica

Street View is weer op de iPhone te gebruiken, zelfs als je iOS 6 hebt. Een zouthoudertje tot de volwaardige Maps app.

Het gedoe rondom de Apple Maps in iOS 6 blijft de gemoederen bezig houden. Het Amerikaanse humortijdschrift Mad Magazine kwam bijvoorbeeld met een geslaagde parodie op een bekende New Yorker-cover. Tech-journalist Walt Mossberg van de Wall Street Journal vertelt intussen in een column tussen neus en lippen door dat Street View snel weer beschikbaar is, ook voor iOS 6-gebruikers. Google voegt de dienst nu weer aan de mobiele webview toe, weet hij.

Update: Street View werkt nu in de mobiele browser. Zoek een locatie en druk vervolgens op het poppetje rechtsonder in beeld om Street View te gebruiken.

Mossberg heeft wat voorbeeldlinkjes van Google gekregen, rondkijken in Street View via de mobiele browser werkt goed, schrijft hij. Daarnaast laat hij weten te ‘geloven’ dat Google nog steeds werkt aan een echte Maps-app voor de iPhone. Saillaint detail: vorige week vertelde een anonieme voormalig Apple-medewerker in de New York Times hoe lang er aan Maps voor de originele iPhone is gewerkt. Drie weken maar, al gaat het daar wel over de versie die bij de presentatie in januari 2007 werd gebruikt. Voor de daadwerkelijke eerste versie moet Apple zo’n half jaar de tijd hebben gehad.

Hoe lang Google over hun iOS-app gaan doen, is niet duidelijk. Street View werkte tot nu toe niet omdat je er Flash voor nodig hebt binnen een browser. Wie nu iOS 6 heeft, al dan niet tevreden is met Apple’s Maps maar Street View toch echt mist, kan nu al naar viewstreetnoflash.com gaan. Precies wat je verwacht: Google Street View, in de browser op je iPhone of iPad. (Via Google kan het ook al, als demo, maar dan wel in een raar, klein venstertje.)

door Floris Poort, 04-10-2012 1 reactie, 5737 views

PMPC 1967, 3 jaren geleden
afbeelding van PMPC 1967

Zouthoudertje? ;)


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 42 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl