Google is vandaag jarig en viert dat met flinke korting op apps

tags:
Userpica

Veertien jaar is de zoekgigant, browser-bouwer, smartphone-software-maker, vertaler, cartograaf en all-round alweter vandaag.

Bij Google vieren ze vandaag de veertiende verjaardag van het bedrijf waar Larry Page en Sergey Brin in 1996 als studenten aan begonnen. Ontevreden over de oppervlakkige manier waarop toenmalige zoekmachines werkten (hoe vaker een woord voorkwam, hoe hoger op de lijst), gingen ze zelf aan de slag. Ze ontwikkelden PageRank, de methode die sites beoordeelt en ordent op hun relevantie en onderling aantal relevante links. 

Even heette de zoekmachine die ze rond PageRank bouwden BackRub, uiteindelijk gingen ze voor Google, naar het woord googol: een 1 met honderd nullen. Officieel werd Google een bedrijf op 4 september 1998, hun verjaardag werd in het verleden soms op 7 september gevierd. Hoe het ook precies zit, eenmaal opgericht ging het snel met de zoekmachine. In 2000 kregen we een Nederlandse versie, in 2004 ging het bedrijf naar de beurs, in 2005 begon Maps (toen Local) en kochten ze Android. 

De zoekpagina is nog even simpel als altijd, de bezigheden van Google zijn ondertussen diverser dan ooit. Van smartphones tot sociale netwerken tot zelfrijdende auto’s, ze zijn er allemaal mee bezig. Net als voorgaande jaren viert Google hun verjaardag met een speciale Doodle, waar ze er ondertussen al ruim 1400 van hebben geplaatst. Toevallig valt de verjaardag dit jaar samen met een andere mijlpaal: er zijn 25 miljard apps gedownload uit de Play Store. Om dat te vieren kosten apps in de Play Store de komende vijf dagen maar 25 cent. 

door Floris Poort, 27-09-2012 2 reacties, 5271 views

Flater, 3 jaren geleden
afbeelding van Flater

Kan geen apps bestellen in de Play store omdat ze een NL AMEX kaart niet accepteren. Gek genoeg doet Apple er niet moeilijk over....

Harm Harmsen, 3 jaren geleden
afbeelding van Harm Harmsen

Handig, Apple gaat ze nu betalen...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 30 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl