GPS-schoenen wijzen de weg

tags:
Userpica

Na een avond stappen de weg kwijt? Klik de hielen tegen elkaar en de GPS-schoenen wijzen de weg.

De GPS die in de hak van de herenschoenen zit verwerkt, wordt geactiveerd wanneer de drager de hielen tegen elkaar klikt. Een idee dat Britse ontwerper Dominic Wilcox leende uit The Wizard of OZ, waarin Dorothy's rode schoenen haar naar huis voeren wanneer ze dit doet. Ook de kleur van de voering verwijst naar het sprookje.

Op de neuzen van de wegwijsschoen zitten kleine gaatjes zoals je die kent van brogues. Daar zijn LEDjes te zien, op de linkervoet in de vorm van een cirkel, op de rechter een streep. Die laatste vertelt je hoe ver je je van plaats bestemming bevindt, in de cirkel geeft telkens één LEDje de looprichting aan. In de lus op de achterkant van de schoen zit een antenne verwerkt, het adres moet van tevoren worden ingevoerd met een usb-kabel en speciale software.

Wilcox werkte samen met een techie uit Londen en schoenmakers uit de Northamptonshire regio, die bekend staat om het schoenmakersambacht. Naast dat hij inspiratie in het sprookje vond, geeft Wilcox toe dat hij ook gewoon de schoen heeft gemaakt die hij graag zou hebben. Ik wil ze ook wel. Je zou alleen wensen dat je na het klikken van de hielen, direct thuis in bed belandt, net als Dorothy in de film.

door Dewi Pinatih, 18-09-2012 4 reacties, 6167 views

Ingeborg van Lieshout, 3 jaren geleden
afbeelding van Ingeborg van Lieshout

Ziet er alvast beter uit dan de sneaker-versie. Deze voor de Britten en de gympie voor de Amerikanen? https://www.bright.nl/sturende-sneakers

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Mmm, zou wellicht iets zijn. Maar kan me nog "helder" herinneren uit m'n studenten tijd dat ik kotsend de kroeg uit kwam al dan niet over mn eigen schoenen. Laat staan dat ik uberhaubt iets van licht of lampjes herkende.

Scotchlemonade, 3 jaren geleden
afbeelding van Scotchlemonade

Ik zie meer in schoenen met een inlegzool met drukpunten op GPS voor onze blinde medemens.
Wie gaat ze maken?

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Met USB klooien!!! Terwijl Bluetooth hier juist perfect voor is!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 30 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl