Grootste papieren vliegtuig vloog zeven seconde

tags:
Userpica

Vorige week maakte het grootst papiervliegtuig ter wereld een vlucht van zeven seconde boven de woestijn van Arizona.

Het papieren vliegtuig, de Arturo’s Desert Eagle, woog 360 kilo en was ruim 13 meter lang. Het was gemaakt uit karton dat ook voor pizzadozen wordt gebruikt. Op woensdag sleepte een helikopter het enorme papieren vliegtuig naar een hoogte van achthonder meter boven een woestijn in Arizona en liet het vliegtuig los. Met een snelheid van zo’n 160 km per uur vloog het toestel ongeveer zeven seconde voordat het door stress op de staart uit de lucht viel en op de grond neerstortte.

De Arturo’s Desert Eagle was een initiatief van Pima Air & Space Museum als onderdeel van het Giant Paper Airplane Project dat als doel had om kinderen enthousiast te krijgen voor luchtvaart en techniek. Het ontwerp van het papieren vliegtuig was gebaseerd op een gevouwen vliegtuigje door de 12-jarige Arturo Valdenegro, winnaar van de paper airplane fly-off. Het grote papieren toestel is echter ontworpen en gebouwd door Art Thompson, die betrokken was bij de ontwikkeling van de B-2 Stealth Bomber.

Ondanks de crash is de missie van het museum gelukt. Nadat de 12-jarige Arturo Valdenegro zijn ontwerp levensgroot had gezien zei hij dat hij zeker wist dat hij later ingenieur wilde worden.


Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

"Het was gemaakt uit karton at ook voor pizzadozen wordt gebruikt"

Leuke woordspeling...

shoarma, 3 jaren geleden
afbeelding van shoarma

Papier vliegtuig next level!

Werner, 3 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 125 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl