Grote ergernis Nederlanders over mobieltjes om hen heen

Grote ergernis Nederlanders over mobieltjes om hen heen

16-10-2014 08:15 Laatste update: 28-04-2018 03:43

Nederlanders storen zich meer aan het publiek gebruik van smartphones dan mensen uit andere landen.

Nederlanders zijn op reis sneller geïrriteerd over het gebruik van smartphones in de omgeving dan mensen uit andere landen. Uit een onderzoek door Expedia.nl blijkt dat 57 procent van de Nederlanders bellen in een restaurant storend vinden, terwijl dat internationaal maar 36 procent is. Ook vindt 62 procent van de Nederlanders telefoneren met de speaker aan irritant, wereldwijd is dat 53 procent.

Ook vreselijk vinden we publiekelijk Skypen of Facetimen: 46 procent van de Nederlanders ergert zich hier aan, tegenover 27% wereldwijd. Alleen foto’s nemen van vreemden vinden we iets minder erg dan reizigers uit andere landen (36% om 42%), evenals het fotograferen van voedsel tijdens het eten (15% vs 18%).

Verlatingsangst

Het verliezen van een mobiel apparaat staat inmiddels op de vierde plek bij grootste angsten van de reizigers met 21 procent. Bij Nederlanders is deze angst zelfs nog iets groter met 24 procent. Volgens reizigers uit acht landen, waaronder de VS, Noorwegen en Zweden, zorgt het verlies van hun smartphone in het buitenland voor meer angst dan het verlies van hun bagage.

Het verlies van persoonlijke informatie (WW:58%, NL:44%), het onvermogen om naar huis te bellen (WW:41%, NL:36%) en kosten voor vervanging van het toestel (WW:37%, NL: 26%) waren de grootste redenen om bang te zijn op reis.

Dataroaming niet in trek

Veel mensen weigeren in het buitenland speciale databundels voor mobiel internet te kopen. Van de Nederlanders doet maar 20 procent dat, terwijl dat wereldwijd 35 procent is. Dat zal iets met de kosten te maken hebben...