Hè hè, Fifa vertrouwt eindelijk doellijntechniek

tags:
Userpica

Na jaren van blunders en frustraties heeft de voetbalbond FIFA groen licht gegeven voor doellijntechnologie. Voetbal wordt iets eerlijker.

Dat maakte de FIFA donderdag bekend. Twee systemen, Hawkeye en GoalRef, zijn na tests geschikt bevonden. Hawkeye is al in gebruik in het tennis en cricket en werkt met camera's op de doellijn. Bij GoalRef wordt de bal van een chip voorzien.

De FIFA wil de technologie in december op het WK voor clubteams voor het eerst officieel gebruiken. Daarna zouden de Confederations Cup in 2013 en het WK van 2014 in Brazilië moeten volgen. 

De KNVB laat de NOS weten dat de technologie voorlopig nog niet op de Nederlandse velden wordt ingezet. Het duurt zeker na komend seizoen voordat Hawkeye of Goalref hier de doellijn in de gaten gaan houden. De Britse Premier League krijgt dit seizoen wel een of beide systemen.

FIFA was jarenlang tegenstander van technische hulpmiddelen, maar kon niet anders dan bijdraaien na de genante blunder in de achtste finales van het WK van 2010. Ook tijdens het EK vorige maand werd een goal van de Oekraïense speler Marko Devic onterecht afgekeurd. Hieronder een filmpje met uitleg over de twee doellijnsystemen.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 37 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl