Hacker krijgt Google Maps werkend op iOS 6

tags:
Userpica

Een hacker heeft Google Maps op iOS 6 werkend gekregen.

Niet alles wat Apple uitbrengt is fantastisch. Dat liet Tonie in zijn top 5 al zien. In deze top 5 werd ook de nieuwe Maps-app van iOS 6 genoemd, die veelal foutieve informatie over locaties weergeeft en lang niet alle functies bezit van het oude en vertrouwde Google Maps. iOS-hacker Ryan Petritch, die erg actief is in de jailbreak-scene, heeft een manier gevonden om Google Maps weer op iOS 6 te gebruiken.

De gehackte Google Maps-app van iOS 5.1 bevat op dit moment nog veel bugs, maar de basisfuncties werken wel. Petritch kan nog geen releasedatum geven, want de app gebruikt op dit moment nog bestanden van iOS 5.1 en werkt daarom alleen op specifiek gehackte toestellen. Of deze methode ook weer kan worden omzeild, is nog de vraag. Mocht de gehackte Google Maps door het grote publiek daadwerkelijk op iOS6 gebruikt kunnen worden, zal de app via de jailbreak-store Cydia uitgebracht worden. Hier heb je echter wel jailbreak voor nodig.

Wie zich niet aan een jailbreak wil wagen, moet wachten tot Apple zijn Maps-app verbetert of tot Google zijn eigen Maps-app voor iOS uitbrengt. Google heeft dit niet uitgesloten: "Ons doel is om Google Maps voor iedereen beschikbaar te maken die het wil gebruiken, ongeacht het toestel, de browser of het besturingssysteem." Het is natuurlijk ook altijd nog mogelijk om Google Maps in de browser van je iPhone te openen.

Onderstaande video laat de werkende Google Maps op de gejailbreakte iOS 6 zien.


Ysteege, 3 jaren geleden
afbeelding van Ysteege

Joh wat goed. Ik heb de Pro en hij doet het niet. De Free doet het wel. Maar ik waag mij niet aan jailbeak. Er zij meer applicaties die het niet oed doen met iOS6. Slechte zaak van apple

Daejji, 3 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Slechte zaak van Apple?? Of van de ontwikkelaar??
Een beetje goede ontwikkelaar had zijn app natuurlijk allang klaargemaakt voor iOS6..niet voor niks mogen zij veel eerder met een OS stoeien.

Ga klagen bij de ontwikkelaar van de app die het niet doet..niet bij Apple.

Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

Pff wat een moeite voor iets dat standaard op een echte smartphone zit.

deNick, 3 jaren geleden
afbeelding van deNick

Geef de Apple een beetje de tijd. Ik ga er vanuit dat Apple, door alle ophef, nu alle zeilen bijzet om de Maps te verbeteren.

Julius Barthus, 3 jaren geleden
afbeelding van Julius Barthus

@daejji. Inderdaad je hebt helemaal gelijk, ga klagen bij de ontwikkelaar van de app.... En dat is Apple.... Het is Apple die er alles aan wilde doen om een eigen maps functie te ontwikkelen, maar ontwikkelen is één, en het geheel uitermate betrouwbaar maken is twee. Het gaat mijns inziens nog zeker een jaar duren voor de eigen maps van Apple on par kunnen zijn met Google maps. En dat is als alles mee zit, en honderden miloenen dollars in deze app worden geinvesteerd...

Daejji, 3 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Hij zei: "Er zij meer applicaties die het niet oed doen met iOS6".
Vandaar dat ik zeg dat hij daarvoor niet bij Apple moet zijn maar bij de ontwikkelaars van die apps.

Edward Hulleman, 3 jaren geleden
afbeelding van Edward Hulleman

Ik woon op Curacao en van dat eiland heeft Apple nog nooit gehoord. Geen enkele weg staat er meer op.

Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Eric Schmidt van Google heeft trouwens gezegd dat er nog geen Google Maps-app in de App Store op goedkeuring wacht, het kan dus nog wel even duren voordat Google zelf die losse app kan gaan aanbieden. 


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 121 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl