Haptische stoel voor horrorfans

tags:
Userpica

Kippenvel op je armen en haren die rechtop in je nek staan. Deze stoel maakt een film kijken net wat enger.

Laat het maar aan de Japanners over om een stoel te bedenken voor gevorderde horrorkijkers. Voor wie de 3D-bril alweer zat is, werkt het team verbonden aan de University of Electro-Communications in Tokio met haptische technologie. Die techniek ken je van game controllers die trillen wanneer je een vijand doodschiet of touchscreens die de sensatie van een toetsenbord imiteren. Alles om de belevenis intenser te maken, door de natuurlijke reactie van het lichaam te versterken.

De Chilly Chair heeft armsteunen en een leuning die elektrische frequenties uitzenden die je haar letterlijk rechtop laten staan. De onvrijwillige fysieke sensatie versterkt de emotie die je ervaart. Kortom: de film is enger en het schrikeffect groter.

Hou je meer van comedy dan horror, dan is dit filmpje trouwens ook een aanrader. Wetenschappers die acteren hoe een 'love feeling' of 'surprise feeling' voelen, dat levert geen Oscar-waardige prestaties op. Bovendien heeft de stoel in deze ontwikkelingsfase meer weg van een kopieerapparaat dan een martelwerktuig dat je in griezelige sferen brengt.

door Dewi Pinatih, 15-08-2012 15:16 2 reacties, 2697 views

Simon90, 2 jaren geleden
afbeelding van Simon90

"Vertrouw op de Japanners om met een team van onderzoekers aan een stoel te werken voor gevorderde horrorkijkers. " Beetje rare zin, niet?

Erwin van der Zande, 2 jaren geleden


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 101 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl