HBO nu ook bij Canal Digitaal (en binnenkort bij UPC)

tags:
Userpica

HBO's populaire tv-series zijn nu ook via de satelliet te zien bij Canal Digitaal. En UPC volgt waarschijnlijk zeer binnenkort.

Canal Digitaal startte maandag met de doorgifte van de drie HBO-zenders die populaire actuele Amerikaanse series uitzenden. Alleen het eerste HBO-kanaal is via de satelliet in hd te zien, de andere twee HBO-zenders zendt Canal Digitaal in standaardkwaliteit uit. Dat heeft te maken met de beperkte capaciteit op de satelliet.

HBO vertoont zijn series en films reclamevrij, binnen 24 uur na de eerste uitzending op de Amerikaanse tv. Ziggo startte in januari als eerste met een HBO-aanbod, naast de drie zenders ook on-demand programma's. Later volgde ook KPN en zijn dochters Xs4all en Telfort en daarna ook Glashart en Vodafone TV.

Bij alle aanbieders moet er voor HBO extra worden betaald. Bij Ziggo is dat bijvoorbeeld 15 euro per maand. Canal Digitaal vraagt maandelijks 14 euro. In het Toppakket HD zitten zowel Film 1 als HBO, plus Sport 1. Dit pakket is wel vanaf nu duurder geworden: 55,95 euro per maand.

UPC start binnenkort met een HBO-aanbod. De kabelaar is al aan het testen met de drie HBO-zenders, meldt TotaalTV. Maar het exacte aanbod wordt pas binnenkort bekend. UPC is al maanden met HBO in onderhandeling.

door Tonie van Ringelestijn, 01-10-2012 15:35 4 reacties, 4488 views

Marksson, 2 jaren geleden
afbeelding van Marksson

En wat doe je dan als bijvoorbeeld Showtime (van O.a. Dexter) ook met zoiets komt? Opnieuw betalen? Ik vind dit product van HBO een goede stap in de richting als
alternatief voor downloaden maar de vraag is of er ooit iets komt waar je keuzevrijheid hebt en dus alleen betaalt voor wat je wilt kijken.

Julius Barthus, 2 jaren geleden
afbeelding van Julius Barthus

Ben het eens met marksson, wat als je bij hbo in een seizoen eigenlijk maar twee series wilt volgen? Moet je dan twee keer per week een uur kijken , en vervolgens voor die zeg vijftien afleveringen per serie zestig euro betalen ? En dan? HBO maakt goede series maar soms moet ik vijf maanden wachten tot mijn favoriete series weer beginnen, ik voel niets voor een full time abbo. Daarom is downloaden zo'n zege, in een dag zes jaargangen binnenhalen , en iedere avond één aflevering kijken , zeventig avonden plezier (kijken nooit tv uitzendingen ) . Ik koop ook vaak op upc tv series op die manier, dus één per avond, maar deze worden onaangekondigd verwijderd op een dag, en dan zit je net goed en wel in Wallander deel 19 of S.O.A. Seizoen twee...
Betalen is voor mij geen probleem maar ik wil geen lid worden van een winkel, ik wil een winkel alleen binnenlopen als ik daar iets wil kopen. Laat ze een portal bij HBO maken waar je altijd welkom bent om iets te kopen. Zoiets als upc-on-demand, maar dan met een data-bestand waar complete tv series niet zomaar worden verwijderd.

fingerlicking, 2 jaren geleden
afbeelding van fingerlicking

Wat mij super lijkt is dat je een soort spotify voor tv krijgt, waar je voor een x bedrag alles kunt kijken wat je maar wilt. Films, series, de hele mik mak. Daar heb ik best een bedrag voor over. Verdienen de maatschappijen iig meer aan me dan dat ik het gratis en voor niets van het net pluk!

waterstof, 2 jaren geleden
afbeelding van waterstof

Dat bestaat en heet netflix, helaas niet in NL...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 191 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl