Hedendaagse architectuur is een zeepbel

tags:
Userpica

Op de Internationale Architectuur Biennale laat DUS Architecten een extreme vorm van tijdelijke architectuur zien, met zeepbellen zo groot als kamers.

Leegstaande kantoren, verouderde flats. De bouwwereld van nu zit er maar mee. Architecten veranderen van tekenaars van nieuwe gebouwen tot creatieven die oplossingen zoeken van nieuw gebruik van al bestaande leegstaande gebouwen. Ook DUS architecten zoekt het niet tussen nieuwe bakstenen, maar maakt van architectuur een wegwerpartikel. Met zeep en manshoge stalen frames blazen ze bellen zo groot als kamers. Tot ze kapot ploppen. Deze zeepbellenarchitectuur is tijdelijk tot in het extreme.

De zeepbellen zijn gemaakt voor de IABR (Internationale Architectuur Biennale in Rotterdam). Hoewel de Biennale nog tot augustus open is, is het paviljoen met 17 frames voor evenzoveel kamers al weg. Daarmee doet het zijn tijdelijke karakter eer aan. Gelukkig is het Bubbelpaviljoen niet opgelost maar verhuisd. Wie zelf een zeepbel wil bouwen kan tot 19 augustus bij het NIMk (Ned. instituut voor Mediakunst) terecht tijdens de expo Yes We're open.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 184 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl