Het camerastandpunt bepaalt niet meer wat je ziet in een video

tags:
Userpica

Een Amerikaanse startup biedt een nieuwe manier om video's te bekijken: je kan het beeld tijdens het afspelen 180 graden draaien.

Kijkers kunnen met het systeem van Condition One zelf ronddraaien in 180 graden tijdens het afspelen van een video. Het idee is dat kijkers zich hierdoor meer betrokken gaan voelen bij een filmpje. Kortom: voorover buigen in plaats van achterover hangen. Het standpunt van de regisseur is niet langer heilig, de kijker bepaalt zelf wat hij ziet.

Condition One lanceerde deze week een iPad-app ter demonstratie van zijn technologie. Een van de mensen die geld heeft gepompt in de startup is de bekende investeerder Mark Cuban, aandeelhouder of eigenaar van Magnolia Pictures, Landmark Theatres, het basketbalteam Dallas Mavericks en het hdtv-netwerk HDNet.

Overigens zijn er al langer startups, zoals het Nederlandse YellowBird, die zich bezighouden met 360 graden webvideo's. YellowBird werkte recent voor Kia, EA Games, en Honda. Ook produceerde het bedrijfje een 360 graden videotour voor de Damien Hirst-expositie in Tate Modern in Londen. Dit werkt echter nog niet op de iPad.

door Tonie van Ringelestijn, 18-06-2012 07:14 2 reacties, 4786 views

Titus Verbeek, 2 jaren geleden
afbeelding van Titus Verbeek

Hoeveel schijfruimte gaat dat per seconde in beslag nemen? Ik vind dit wel erg ver gaan. 'Because we can?' Ik zeg: Laten we comsuminderen!

basbeukers, 2 jaren geleden
afbeelding van basbeukers

Hey Toni,

Kijk even op iTunes en zoek op yellowBird!
Daar staat een gratis iPad app en laat zien dat het wel degelijk op een iPad 2 (en hoger) werkt.

Op vimeo.com/yellowbird360 staan ook nog wat voorbeelden.
Aansturen via Kinect, middels VR Goggles etc....

Mocht je meer info willen!? Ik werk bij dat kleine bedrijfje :-) en wil je met alle plezier van de nodige info/links etc. voorzien.

Cheers,

Bas


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 116 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl