Het nieuwe MySpace lijkt op Pinterest en Microsofts Metro

tags:
Userpica

MySpace ging ten onder door Facebook, maar komt nu terug met een site die wat lijkt op Pinterest. 

Het verhaal van Myspace is bekend. Het sociale netwerk, dat ooit razend populair was onder met name jongeren en bands, werd volledig weggevaagd door Facebook, deels omdat MySpace er niet in slaagde zijn rommelige vormgeving te verbeteren. Maar MySpace komt terug. De nieuwe site wordt helemaal van de grond af opnieuw opgebouwd.

Het wordt een sociaal en muzikaal portaal waarop je muziek, foto's en statusberichtjes kan delen. De site haakt in op andere grote netwerken, zoals Facebook en Twitter, zodat je vanuit MySpace berichten kan lezen of een bericht naar andere netwerken kan sturen.  

Opvallend is de nieuwe vormgeving die is te zien in een teaserfilmpje dat dinsdagavond online ging. Het ontwerp heeft wat weg heeft van het snel groeiende Pinterest en de nieuwe People Hub in Windows 8, vanwege Microsofts minimalistische Metro-stijl. Het scrollen gaat horizontaal op de nieuwe site en dat gekke logo met My[____] lijkt verdwenen.

De meningen over het getoonde nieuwe design zijn onverdeeld positief, maar de vraag is of er nog plek is voor MySpace, nu ook Google+ geen doorslaand succes is gebleken. Mogelijk heeft de site alleen een kans als de muziekdienst op de een of andere manier aantrekkelijker is dan bijvoorbeeld Spotify, Grooveshark of Deezer.

Myspace werd door eigenaar News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch vorig jaar verkocht. Onder meer Justin Timberlake heeft geïnvesteerd in het nieuwe Myspace. Wanneer de nieuwe site live gaat, is nog niet bekend, maar geinteresseerden kunnen al hun e-maiadres achterlaten op new.myspace.com.

The new Myspace from Myspace on Vimeo.

door Tonie van Ringelestijn, 25-09-2012 11:00 2 reacties, 5551 views

Maxim, 2 jaren geleden
afbeelding van Maxim

Ziet er zeer veelbelovend uit. Als de UX net zo goed is als het er uit ziet ga k het zeker gebruiken.

Sturkenbaum, 2 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

maar als je berichten naar andere netwerken kan sturen, betekent dat dan ook dat zowel Twitter als Facebook bij je gegevens kunnen? Internet wordt steeds minder leuk zo.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 202 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl