Hoe Apple zijn eigen apps gaat stroomlijnen

Userpica

iOS 6 krijgt een eigen app voor podcasts en zo liggen er meer opsplitsingen in het verschiet.

In iOS 6 vinden we podcasts straks niet meer in de Muziek-app, weet Wall Street Journals techblog All Things D uit betrouwbare bron. In plaats daarvan krijgen podcasts volgens ingewijden een aparte app, zoals de iPod app eerder al opgesplitst werd in een Muziek en Video-app. iTunes U, Apple's verzameling van college’s en cursussen en ander studiemateriaal, kreeg eerder dit jaar al een aparte app en verdween daarmee als categorie uit de Muziek-app. Mocht dit met podcasts ook gebeuren heeft het uitstekende Instacast er vanaf komende herfst zijn eerste echte concurrent bij.

Het gerucht wordt des te geloofwaardiger door het ontbreken van podcasts als categorie in iTunes voor iOS 6. Opvallend is dat ook audioboeken daar ontbreken; wellicht dat we dus ook een losse Audiobooks app kunnen verwachten. Apple is al langer bezig met het opsplitsten van apps die meerdere dingen doen in apps die maar één ding doen. Zo worden onder OS X 10.8 Mountain Lion notities uit Mail verwijderd ten bate van een eigen app. Hetzelfde gebeurt met to-do’s en iCal in de vorm van de Reminders-app. 

Op zich geen slechte ontwikkeling. Opsplitsen maakt doelgerichtere, lichtere en daardoor snellere apps. Een voor de hand liggende kandidaat voor opsplitsing is in dat opzicht iTunes voor de Mac en PC. Die is van simpele muziek-management-app door de jaren heen uitgegroeid tot een gebruiksonvriendelijk en log stuk ongefocuste software. Al zit zo'n splitsing voor iTunes er bij de introductie van Mountain Lion volgende maand nog niet in.

door Floris Poort, 19-06-2012 10:06 8 reacties, 4892 views

Johan Ensing, 2 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Laat ze aub eerst de iTunes voor Windows eens even stroomlijnen. Wat een gedrocht.

Mathijs666, 2 jaren geleden
afbeelding van Mathijs666

Waarom kan ik als Bright gebruiker niet ingelogd blijven, ik plaats bijna nooit reacties, maar nu krijg ik iedere keer een video te zien.
Ik wil ingelogd blijven en niet iedere keer handmatig inloggen.
Nu heb ik iedere keer last van die stomme video die over het scherm komt.

lindenlinden, 2 jaren geleden
afbeelding van lindenlinden

Ik wil ook ingelogd blijven

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

En ik wil dat na het inloggen terug wordt gesprongen naar het topic waar je inlogt, en dat de button "aanmelden" OF de button "inloggen" verdwijnt, want aanmelden is meestal de Nederlandse vertaling van inloggen , maar hier dus niet. Noem het "Inschrijven", en wieber het naar de colofon of ergens in het hoofdmenu.

Bert, 2 jaren geleden
afbeelding van Bert

Nog een stomme fout in het inlogsysteem: als je een pagina open hebt in tab 1 en in tab 2 ben je ingelogd, en je gaat vervolgens tab 1 refreshen, dan ben je daar nog steeds niet ingelogd. Maar klik je in het aanmeld/inlog vak om nogmaals in te loggen, dan gaat een of ander script ineens WEL de pagina refreshen en blijk je wel aangemeld.
AJAX wordt weer veel te makkelijk op een slechte manier toegepast blijkt wel weer.

Corrie Gerritsma, 2 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Hi Matthijs, ik ga het even voorleggen aan onze techneut. 

lindenlinden, 2 jaren geleden
afbeelding van lindenlinden

Vandaag heb ik niet opnieuw hoeven in te loggen :D Nice!

Nick K, 2 jaren geleden
afbeelding van Nick K

Allemaal leuk en aardig dat ze alles 'opsplitsen', maar laat ze eerst eens even iets maken dat je iconen kan verbergen.

Ik heb al een iPhone sinds iOS 1.0 op een US iPhone en met elke update komt er weer een handvol troep bij die ik niet wil. Een simpel menuutje bij de settings waarbij je iconen aan of uit kan zetten is voldoende!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 202 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl