Hoe ingewikkeld kun je een fiets maken?

tags:
Userpica

De Bicymple heeft geen ketting maar heeft de trappers direct op het achterwiel bevestigd. Dat klinkt onhandig, maar het rijdt.

We hebben al een grote verzameling van vreemde fietsen op Bright.nl en deze past mooi in het rijtje. De Bicymple van ontwerper Josh Bechtelis is een fiets zonder fietsketting en met een 'achterstuurmodus’.

De trappers zitten direct aan het achterwiel, zoals vroeger de trappers van de hoge bi op het hoge voorwiel zaten. Deze trappers zijn niet zoals bij een fixed bike vastgezet (je hoeft dus niet te blijven trappen). Doordat het achterwiel niet direct aan het frame is verbonden, zijn het voor- en achterwiel horizontaal van elkaar te bewegen. Dit maakt het speels verplaatsen ongetwijfeld aangenaam.

Heel gemakkelijk ziet het er nog niet uit op de video, omdat je benen achter je zadel moeten rondtrappen. Maar ik wil 'm best proberen als de uiteindelijke versie af is. Volgens de website wordt binnen een paar weken bekend hoeveel de fiets gaat kosten en vanaf wanneer deze te koop is. 

door Bram van Dijk, 02-11-2012 8 reacties, 7683 views

Ando, 3 jaren geleden
Ando, 3 jaren geleden
Noizybee, 3 jaren geleden
Sander db, 3 jaren geleden
afbeelding van Sander db

En een helm is zeker verplicht? ;)

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

T ziet eruit als een 1-wieler voor beginners.

Yoram, 3 jaren geleden
afbeelding van Yoram

Leuk idee en vast heel handig als je er

Simon90, 3 jaren geleden
Remko, 3 jaren geleden
afbeelding van Remko

Heel leuk, maar, hoe moet ik hier m'n kratje op kwijt?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 158 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl