'Homeknop in iPhone 5S krijgt vingerafdruksensor'

tags:
Userpica

Apple zou de homeknop op de vermeende iPhone 5S uitrusten met een sensor die je vingerafdruk herkent.

Aan voorspellingen over de volgende iPhone geen gebrek. Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities doet ook een duit in het zakje. Hij verwacht dat Apple de 'iPhone 5S' uitrust met een vingerafdruklezer in de homeknop, om die knop zo meer functies te geven zonder het minimalistische design van de telefoon aan te passen.

De toevoeging zou het gevolg zijn van Apple's overname van het bedrijfje AuthenTec. Het gerucht over de vingerafdruksensor dook in augustus ook al op. Met de vingersensor zouden gebruikers kunnen inloggen om het scherm te unlocken. Ook zou hij te gebruiken zijn in combinatie met apps als Passbook.

Kuo voorspelde vorig jaar de najaarsline-up van Apple nog goed. Dit keer komt hij weer met een hele tabel met alle aanstaande Apple-producten. Als eerste is volgens hem Apple TV aan de beurt voor een refresh in het tweede kwartaal. Eind juni zou de nieuwe MacBook Air moeten verschijnen. En vanaf augustus zou Apple helemaal los gaan met de iPhone 5S, een goedkoper iPhone met een nieuw ontwerp, de iPad 5, de iPad Mini 2, nieuwe iPods en de nieuwe Macbook Pro Retina.

Ook andere analisten voorspellen de komst van een goedkopere iPhone-versie later dit jaar. Dat gerucht dook vorige week ook al driedubbel op. Een Apple-televisie verschijnt volgens Kuo dit jaar nog niet.


Jan Willlem, 2 jaren geleden
afbeelding van Jan Willlem

Lang Apple-spullen gekocht, maar laatste jaar boeit het bedrijf me niet meer zo. Alsof de fut eruit is. Ze veranderen is het formaat van hun devices, proppen er een betere processor in e.d. Van dat soort 'innovatie' moet ik de laatste tijd blij worden. Allemaal varianten op de reeds bestaande, uitgemolken, Apple (i)devices. Ik lees de laatste tijd veel meer innovatief 'vuur' bij Samsung e.d.

Daejji, 2 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Klopt hoor, innovatie ligt ff stil.
Maar euhm, wat voor innovatie heeft Samsung dan bijvoorbeeld wel laten zien?
Vind ik ook steeds meer van hetzelfde..wat groter, wat sneller..maar innovatief??
Vind je dat niet een beetje overdreven??
Wat voor echt vernieuwends heeft Samsung met zijn smartphones gedaan dan??
Ben benieuwd.

Cuchillo, 2 jaren geleden
afbeelding van Cuchillo

Als de innovatie stil ligt kies je datgene waarmee je het minste geld kwijt bent.

Daejji, 2 jaren geleden
afbeelding van Daejji

Of datgene wat jij het fijnst vind werken.
Maar daar gaat het nu even niet om.
Sommigen hier en op andere sites doen alsof Samsung wel steeds met innovatie komt en Apple al jaren niet meer.
Samsung heeft qua smartphone volgens mij nog helemaal niets innovatiefs uitgebracht.
Apple was met de iPhone (en iPad)wel een voorloper en eerste die het op die manier uitbrachten.
De rest hobbelde erachteraan en zijn nu bij inderdaad.
Maar Samsung heeft op Smartphonegebied helemaal niks innovatiefs laten zien.

Cuchillo, 2 jaren geleden
afbeelding van Cuchillo

Het moment is nu daar dat Apple geen innoverende buiten-categorie meer is. Dit jaar moeten ze met grootse plannen komen om weer wat aan te sterken. Anders zijn ze alleen nog onderscheidend met het prijskaartje.

ChristianKasius, 2 jaren geleden
afbeelding van ChristianKasius

Inderdaad ja. Denk aan Google, die ontzettend veel innoveert. Het blijkt dus wel te kunnen. Nu zijn online-diensten nooit echt goed gegaan bij Apple, maar ze mogen wel wat harder gaan lopen.

Marcello, 2 jaren geleden
afbeelding van Marcello

Dat heb ik ook! 1 a 2 jaar geleden wou ik alles weten en kon ik niet wachten totdat de nieuwe iPhone gepresenteerd werd! Nu zou ik er niet eens meer thuis voor blijven en interesseert het me weinig..

Florian, 2 jaren geleden
afbeelding van Florian

Deel jullie ervaringen. De Ipod classic, een iphone 3S, een mac book, time capsule, apple tv en een Ipad, het werkt allemaal geweldig en zou niet anders meer willen. Maar om nou te zeggen dat ik een Iphone 5S, een mac book met retina scherm of ipad5 nodig heb? Apple is voor mij revolutionaire producten en daar wil(de) ik best een stevige prijs voor betalen, maar de evolutie laat ik graag aan me voorbij gaan.

Hottentottententoonstelling, 2 jaren geleden
afbeelding van Hottentottententoonstelling

Ik had altijd de schurft aan Apple producten. Maar sinds ze mainstream geworden zijn boeit mij het ook niet meer. Ze zijn geworden waar ze tegen waren. Het is een gemis.

Rebel without a Clue, 2 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Ik ben benieuwd of Apple nog wat gaat doen met de vingerafdrukken. Aangezien bij het scannen van een vinger er ook een afbeelding op te slaan is daarvan en deze naar de Apple servers te uploaden is. Zal de FBI wel interesse in hebben ;)

jllvrsm, 2 jaren geleden
afbeelding van jllvrsm

Kinders! Waarom mondt een artikel dat gerelateerd is aan smartphones toch altijd uit op zo'n welles/nietes non-discussie tussen fanboys en haters?! Erg sneu.

Rebel without a Clue, 2 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Het artikel relateert aan de Apple Iphone, niet aan smartphones in het algemeen. Dus als mensen commentaar hebben op de iphone snap ik dat wel bij dit artikel. Maar dit is niet alleen bij smartphones zo, dit zie je ook bij automerken, voetbalclubs, etc. Mens eigen dus.

eddie, 2 jaren geleden
afbeelding van eddie

allemaal heel leuk en aardig maar Samsung doet Apple na. daar komt bij dat die smart Phone van Samsung gewoon een tablet dat is gewoon nie best veel te groot te licht en veel te buigbaar net papier. en de goedkope modellen zijn waardeloos. en die van Apple zijn gewoon stevig in je hand niet te groot en overzichtelijk en niet een vol gepropte privacy schendende Android Phone die vol ge ramt zit met overbodige rommel.

Rebel without a Clue, 2 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Gelukkig weet je waar je over praat.....not

Gideon, 2 jaren geleden
afbeelding van Gideon

Begin er niet aan had mijn laptop ook en het was waardeloos


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 146 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl