Hulp bij je toespraak met Speechwriter

tags:
Userpica

Welk praatje je ook gaat houden, de nieuwe Nederlandse app Speechwriter loodst je er wel doorheen.

Je moet een woordje gaan houden. Maar hoe begin je? En hoe sluit je af? En wat doe je ertussen?

Speechwriter (€2,39) is "de eerste app voor iPhone die in een paar minuten een toespraak in elkaar zet," gemaakt door speechschrijver Huib Hudig. Hij heeft jaren als speechschrijver gewerkt voor onder andere Mark Rutte, Piet Hein Donner en Rita Verdonk.

"Ik heb duizenden speeches geschreven," zegt Hudig, "en op een gegeven moment kreeg ik door dat ze allemaal op dezelfde manier werden opgebouwd. Dit ben ik toen op gaan schrijven."

Gisteren werd zijn naslagwerk Het speechboekje gepresenteerd. Maar alleen een boekje vond Hudig niet voldoende. Het doel van de app Speechwriter is om iedereen stap voor stap een goede eigen toespraak te laten maken.

"Als je gerichte vragen krijgt, is het schrijven een stuk makkelijker. De app zet alles in de juiste volgorde." Het is dus geen Sinterklaasgedichten-applicatie. "Nee, maar we geven wel tips en quotes die mensen in hun verhaaltje kunnen gebruiken."

Aan het eind worden de teksten omgezet in handige spreekkaartjes, waar doorheen geswipt kan worden. Voor de faalangsthazen onder ons: de toespraken moet je helaas zelf voordragen.

door Bram van Dijk, 14-04-2012 1 reactie, 5029 views

Freek op 't Einde, 3 jaren geleden
afbeelding van Freek op 't Einde

werkt inderdaad goed! bedankt voor de tip


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 155 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl