iCal/uCal

tags:
Userpica

Zelf het onderwerp van een kunstwerk zijn? iCal/uCal maakt het mogelijk.

Het kunstwerk uCal is gebaseerd op je weekagenda. Beeldend kunstenaar Willem Besselink is daarvoor op zoek naar deelnemers. Het aantal, 52, zal je niet verbazen. In elk van de 52 schilderijen van uCal wordt het persoonlijke leven geabstraheerd, geobjectiveerd en gevisualiseerd. Elke week – elk schilderij – wordt anders hoewel er tegelijkertijd vergelijkingen te trekken zullen zijn.

Deelnemen doe je door Willem Besselink opdracht te geven één week uit je agenda van 2012 te visualiseren. Met die opdracht sponsor je het project en maak je een jaar lang elke week 5 euro over totdat het totaalbedrag van 260 is bereikt. Uiteindelijk heb je dan een uniek schilderij gekocht: een visualisatie van je eigen dagelijks leven.

Alle 52 schilderijen komen in februari 2013 bijeen op de tentoonstelling iCal/uCal in de galerie van Frank Taal in Rotterdam. Daar zie je naast uCal ook iCal: de 52 weken in 2012 volgens de agenda van Besselink zelf.


iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Nou had ik al een hekel aan mondriaan met zijn vakjes gedoetje. En ook een hekel aan mensen die tweets of facebook dingetjes gaan verwerken in kunst en dan nu warempel iemand die deze twee zaken combineert. Nou veel succes met je liniaal. Want waarom zou je vandaag de nog uberhaupt proberen om iets te maken waar mensen echt hun pet voor afnemen, zoals Dali of Escher. Iets wat echt een kunst is om te maken, vandaar het woord kunst ook. Grmbl..

Sceptisch, 3 jaren geleden
afbeelding van Sceptisch

Je weet de onwetendheid van je eigen posts weer eens uitstekend te overtreffen Gerrie. Dit keer werd ik zelfs een beetje verdrietig, heb je eigenlijk wel scholing gehad?

iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Nou Sceptisch, zo boeiend is het echt niet. Zal wel weer een mooi aan gekoppeld worden. Ik ben er niet echt van onder de indruk.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 47 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl