Icon D200 doet oude crew cab herleven

tags:
Userpica

Op basis van oude modellen maakt Icon nieuwe auto's. In de line-up nu ook de D200 op basis van de Dodge Crew Cab uit 1965.

Veel mensen die ik spreek over mijn liefde voor auto's zeggen dat ze moderne auto's zo oninspirerend en saai vinden. Nu is dat wat mij betreft wat generaliserend, maar dat er in de jaren 60 en 70 meer risico werd genomen in auto-ontwerp, staat als een paal boven water. ICON herschept auto's uit vroegere jaren tot modern aangedreven en geoutileerde wagens met een klassiek uiterlijk. Vergelijkbaar met wat Singer doet voor oude Porsches.

Eerder maakten ze op basis van de legendarische Toyota offroader, de FJ40, al een nieuwe auto. Ook naar model van de Willy's Jeep wordt de CJ verkocht. Maar dat zijn kleine, compacte terreinauto's. Voor wie groter wil was er de BR op basis van de Bronco. Wie een pick-up van formaat wil, komt nu aan zijn trekken met de D200

Dit was het origineel:

Hier wordt gewerkt aan de nieuwe van ICON:


Anne Siepel, 3 jaren geleden
afbeelding van Anne Siepel

Mooi project, beloofd wat te worden!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 155 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl