Iedereen anonymous met de nieuwe face-blur optie van YouTube

tags:
Userpica

Met een druk op de knop vervaagt YouTube het gezicht van iedereen die niet herkenbaar op internet wil/kan staan.

YouTube is niet alleen onmisbaar voor je dagelijkse dosis kattenfilmpjes, ook activisten zouden niet meer zonder kunnen. Neem de situatie in Syrië die nu speelt, voor veel tegenstanders van het regime is YouTube een van de weinige manieren om hun kant van het verhaal te laten zien. Maar dat is gevaarlijk: word je herkend, moet je vrezen voor je leven.

Internationale mensenrechtenorganisatie WITNESS merkte in hun jaarverslag dan ook op dat geen enkele video-deel site face-blur heeft. YouTube trok het zich aan en zie daar: makkelijk gezichten onerherkbaar maken. Aanzetten is simpel: tijdens het bewerken van een video zit onder de tab ‘verbeteringen’ de functie ‘alle gezichten onherkenbaar maken’. YouTube doet de rest en verwijdert standaard ook de originele video, tenzij je anders aangeeft.

Ik heb direct de proef op de som genomen door ‘gezichten’ te Googlen en de afbeeldingen te filmen. Het werkt nog niet vlekkeloos, maar de meerderheid van de gezichten in mijn testje is succesvol weggeblurd. Een handige toevoeging voor ouders die hun kind liever niet herkenbaar het net op slingeren. Maar zeker een toevoeging van onschatbare waarde voor activisten wereldwijd.

door Floris Poort, 20-07-2012 5096 views
The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 97 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl