Ik ga naar de maan en ik neem mee

tags:
Userpica

Maanreizen voor het grote publiek komt dichterbij. Dan kun je je astronautenpak maar beter klaar hebben hangen.

Een Russisch ingenieur van ruimtepakken en een kostuumontwerper uit New York vormen niet het meest voor de hand liggende duo dat je je leven toevertrouwt. Toch ontwierpen zij een pak dat in ruimteschepen doet waar zuurstofmaskers in vliegtuigen voor dienen: wanneer de cabinedruk wegvalt redt deze uitrusting je leven. Dit soort pakken worden al gemaakt door NASA maar kosten miljoenen. De ondernemers die hun vinding pitchen op Kickstarter doen dat voor een fractie van de prijs. Ze zien een markt in de commerciële ruimtevluchten die in de toekomst bereikbaar zijn voor iedereen die er het geld voor over heeft.

Via Kickstarter kun je straks in het bezit zijn van zo’n pak: voor 10 duizend dollar is ie van jou. Daar krijg je een helm bij, een carbon tailleband en handschoenen.

Met die handschoenen begon het hele avontuur. Ted Southern en Nikolay Moiseev werkten samen aan de NASA Astronaut Glove Challenge en wonnen een aanzienlijk geldbedrag met een tweede plek. Sindsdien hebben ze de smaak voor cosmo-outfits te pakken; dit is hun derde ontwerp.

Ruimtevaartaficionado’s kunnen ook hun lol op aan de andere rewards. Zoals een zero gravity legging, perfect voor lange vluchten en activiteiten die zwaar zijn voor de benen zoals skiën.

Combineren met de sneakers die Nike onlangs ontwikkelde voor het Space Programme van kunstenaar Tom Sachs en je bent helemaal klaar voor die ruimtereis.

door Dewi Pinatih, 26-06-2012 1 reactie, 3805 views

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Koolstofvezel. Niet carbon.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 87 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl