Ikea maakt van de tv weer een meubelstuk

Userpica

De Zweedse woongigant komt met meubels met ingebouwde tv en geluid. En bijpassend koddige naam.

Uppleva heet het meubelstuk-meets-televisie. Op het eerste gezicht ziet het eruit als gewoon maar een televisie op een kastje, maar het is meer dan dat. Of minder. Duidelijke focus van Uppleva is eenvoud: een full-hd smart tv met wifi, 2.1 geluidsset met draadloze woofer en dvd/bluray-speler, allemaal in een kastje met drie mogelijke designs gebouwd. En allemaal te bedienen met maar één afstandsbediening. Dan nog hou je genoeg ruimte over voor zaken als spelcomputers en decoders. Het meubilair is speciaal ontworpen om snoeren makkelijk weg te werken, kastdeurtjes laten signaal van afstandsbedieningen gewoon door.

Onderdeel voor onderdeel zelf in elkaar zetten hoeft gelukkig niet, de elektronica haalt Ikea bij het Chinese TCL, hier beter bekend als Alcatel. De LED tv met een opvallende 400Hz komt in vier formaten beschikbaar, kan DivX HD afspelen en heeft een riante vier HDMI-poorten. Het instapmodel gaat zo’n 730 euro kosten. Geduld moeten we nog wel hebben: de Uppleva-lijn komt deze herfst eerst uit in Zweden, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Denemarken, Noorwegen en Portugal. Wij zullen met de rest van de wereld moeten wachten tot volgend jaar lente.

 

door Floris Poort, 18-04-2012 6 reacties, 5464 views

Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

Goed design. Maar ik vond het wel fijn dat er ook dingen waren voor je huis waarvoor je niet naar de Ikea hoefde. Zucht. Hoewel, liever naar Ikea dan Mediamarkt.

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Ik vraag me alleen af hoe het met de beeldkwaliteit staat..

Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Ja, Dieter Rams zou er best wel blij mee zijn. Vooral die subwoofer is mooi.

Inkie, 3 jaren geleden
afbeelding van Inkie

Waarom de aansluitpunten voor externe apparaten niet (ook) in het kastje? Nu krijg je nog steeds een kabelspaghetti.

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

Daar dacht ik ook meteen aan toen ik de connectors aan de zijkant zag zitten! Een paar stopcontacten en hdmi aansluitingen ín het kastje zou echt te gek zijn.

Zou mij een boel gewurm tussen het stof schelen. 

FransIII, 3 jaren geleden
afbeelding van FransIII

Super! alleen die interface van het systeem ... en die mp3 speler ... daar kan nog wel aan gewerkt worden...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 123 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl