Infographic van ons zonnestelsel is 27 A4tjes groot

tags:
Userpica

Door bij de infographic Space Race naar beneden te scrollen, krijg je een indruk hoe enorm ons zonnestelsel is.

De mensen van Information is Beautiful weten als geen ander hoe je 'saaie' informatie kan laten leven. En de mensen van de BBC weten daar mooi gebruik van te maken. Voor de Future-pagina op de BBC-site maakten ze samen de infographic Space Race.

Door naar beneden te scrollen, vlieg je verder van de aarde af. Je passeert eerst de hoogste parachutesprong en de hoogste hond. Al snel verandert de schaal en scroll je met miljoenen kilometers tegelijk naar het eind van ons zonnestelsel op 21.24 miljard kilometer vanaf de aarde. 

Het mooiste zou zijn als je deze grafiek ook echt in je huis zou ophangen. De BBC waarschuwt: het kost je 27 a4'tjes en een inktpatroon. Maar dan heb je wel de aarde, de zon en alles wat daar tussen hoort in je kamer hangen.

door Bram van Dijk, 07-04-2012 2 reacties, 5039 views

Freek op 't Einde, 3 jaren geleden
afbeelding van Freek op 't Einde

dit is leuk zeg!

brpt, 3 jaren geleden
afbeelding van brpt

erg leuk, maar wel jammer dat ze gekozen hebben voor portrait mode en geen landscape. Mijn woonkamer is geen 27 A4-tjes hoog helaas...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 53 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl