Innovatief designconcept Windows 8

tags:
Userpica

Het Metro-design van Windows 8 is al een hele vooruitgang, maar het concept van designer Phyek ziet er net iets beter uit.

Het nieuwe besturingssysteem van Windows laat niet lang meer op zich wachten. Windows 8 komt naar alle waarschijnlijkheid dit jaar nog uit en heeft net als Windows Phone 7 het blokkerige Metro-design als basis. Dit design is speciaal ontwikkeld voor touchscreens. Omdat de meeste desktops nog niet via een touchscreen worden bediend, ontwierp designer Phyek zijn eigen Windows 8-concept genaamd Microsoft Tribe.

Phyek combineert het minimalisme van Windows 8 met de oude en bekende stijl van Windows 7. 'Houd er rekening mee dat ik het design niet speciaal heb gebaseerd op het Metro-design, want sommige details vond ik niet mooi', aldus Phyek. Het concept Microsoft Tribe ziet er rustig, overzichtelijk en innovatief uit en is geïnspireerd op de typografie van Windows Phone 7.

Microsoft heeft al contact opgenomen met Phyek. De uitkomst is nog niet bekend, maar ik duim alvast dat Steve Ballmer hem gaat inhuren.


FransIII, 3 jaren geleden
afbeelding van FransIII

wow!
wat een prachtig minimalisme!

Sturkenbaum, 3 jaren geleden
afbeelding van Sturkenbaum

Prachtig, alsof de UI-designers van Cowon zijn ingehuurd door Microsoft.

bramk91, 3 jaren geleden
afbeelding van bramk91

Ziet er erg goed uit!
Hopelijk gaan ze zo'n soortgelijke UI inbouwen in Windows 8 in plaats van de Aero UI.

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Aangezien de paperless office nog steeds niet echt wil likken, kijk ik uit naar dit alternatief voor deze clean desk(top).

yesn95, 3 jaren geleden
afbeelding van yesn95

Ik vind de metro ui wel mooi, maar ik denk niet dat het gaat werken voor desktops. Daarom zou ik windows 8 niet kopen/nieuwe computer, maar als ze dit gaan toevoegen/gebruiken wordt het toch wel veel beter

Jorrit, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorrit

Hopelijk gaat Microsoft nu programma ontwikkelaars ook meer voorschrijven (interface guidelines) hoe programma's er uit moeten zien. Dit zorgt met name voor een rustige, unified look.

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

Ik heb al eens met Windows 8 gespeeld op mijn laptop met een touchscreen. Er zitten wat onwennige elementen in maar ik denk voornamelijk dat het aan mijzelf ligt.

Ik heb nu ook een Windows Phone en ben nu aardig gewend aan de metro interface. Als de RC van Windows 8 straks uitkomt zal ik hem meteen proberen. Het schijnt dat de marktplaats dan ook werkt en hopelijk de integratie met de telefoon ook.

Is die interface hierboven toevallig ook als skin te downloaden ergens? Het ziet er geweldig uit, maar ik zou wel eens en testritje wille maken :-)

queenfanmichel, 3 jaren geleden
afbeelding van queenfanmichel

Ziet er wel leuk uit, maar doet me een beetje denken aan Ubuntu.

Kan aan de kleuren liggen maar dat was mijn eerste gedachte.

Jelv, 3 jaren geleden
afbeelding van Jelv

"Microsoft Tribe" is niet de naam van het ontwerp maar het forum gedeelte van The Verge wat over Microsoft gaat. Apple heeft bijvoorbeeld 'Apple Core' en Android 'Android Army'.

Het ontwerp is geweldig. Doet me ook denken aan Ubuntu en een ander Linux concept. Helaas is het contrast wat laag waardoor het denk ik niet geschikt is als default skin.

Adanteh, 3 jaren geleden
afbeelding van Adanteh

Het ontwerp ziet er prima uit, hoewel ik niet helemaal optimistisch ben over de saturation. Alles ziet er grijzig uit. Zeker bij het Skype scherm lijkt het eerder of mijn monitor langzaam aan het afsterven is, dan dat daar erg goed is nagedacht over de kleuren.

Toch gaat het om veel meer dan wat statisch plaatjes. Waar ik juist zo enthousiast over ben bij Metro, is dat de animaties vele malen vloeiender zijn. Kijk ook eens naar Windows Phone 7. Dingen bewegen leuk, achtergronden schuiven mee en alles is ge-eased. Juist met dat soort dingen had Mac (En ook bijvoorbeeld Ubuntu) een gigantische streep voor.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 53 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl