Instagram in bewegende vorm

tags:
Userpica

Regisseer je eigen analoge filmpjes op fotorolletjes met de LomoKino.

Nee, die mensen zijn niet echt geel en er hangt ook geen mist. Grote kans dat als iemand je een fotootje op zijn mobiel laat zien, het een met Instagram kunstmatig verouderde foto is. Jaren voor Instagram was er Lomography, waarmee fotograferen met 35 mm fotorolletje een kunstzinnige hype tussen de digitale camera's werd. De nieuwe LomoKino Mubi special edition maakt het mogelijk te filmen met een fotorolletje.

De Lomokino heeft aan de zijkant een arm waarmee je de film kunt doordraaien. Het iconische gebaar voor filmen is hiermee weer in gebruik. Zo schiet je 3 tot 5 beelden per seconde. De zoeker is een raampje bovenop het witte apparaat. Heel modern, deze lomocamera heeft een zoomfunctie: voor close-ups is een tweede lensje ingebouwd.

Voor 109 euro is de special edition, gemaakt met filmsite Mubi, online of in de Lomo winkel in Amsterdam te koop. In het pakket zit ook een LomoKinoscope waarmee je je film kunt vertonen. Met een smartphoneholder maak je dat filmpje digitaal. Kun je het ook je facebookvrienden laten zien. 

 


Simon90, 3 jaren geleden
afbeelding van Simon90

Het hipstergehalte druipt er letterlijk vanaf..


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 4 Bright Bunch leden en 163 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl