Instagram verkocht, tijd om te verhuizen?

tags:
Userpica

Niet iedereen is enthousiast over de Instagram-overname door Facebook. Gelukkig zijn er alternatieven.

Instagram is de laatste dagen veel in het nieuws. Eerst kwamen ze met de langverwachte Android-release van hun populaire app, waar overigens niet iedereen blij mee was. Zie bijvoorbeeld deze verzamelilng tweets van mopperende iPhone-bezitters. Maandagavond was het nieuws echter nog groter met Facebook dat Instagram overneemt voor maar liefst een miljard dollar.

Als je een enorm grote aversie tegen Facebook hebt, zijn er alternatieven voor Instagram, al heeft Zuckerberg aangegeven dat Instagram zijn eigen diensten en netwerk blijft behouden. Facebook-integratie lijkt daardoor geen verplichting te worden. Vooralsnog. Via verschillende apps kun je je bewerkte kiekjes echter met een klik van je muis naar je pc of andere netwerken trekken, en vervangers voor Instagrams netwerk zijn er ook genoeg.

Voor mensen die het helemaal zat zijn is de oplossing simpel: Instaport. Deze site verzamelt al je Instagram-foto's en slaat die voor je op in een zip-bestand. Maar er is tevens een subtielere oplossing, SocialFolders genaamd. Deze site kan nog veel meer en is een soort Dropbox voor je foto's. Alles wat op Instagram staat, wordt in een specifiek mapje geplaatst op je pc. Versleep je die bestanden naar je Facebook-folder, dan komen ze automatisch op je profiel terecht. Dit kan bovendien bij meer diensten, zoals Flickr.

Instagram-alternatieven op het gebied van filters zijn er gelukkig ook voldoende. iPhone-gebruikers kunnen bijvoorbeeld aan de gang met Snapsneed, wat nog een Android-versie moet krijgen. Android- en iPhone-bezitters kunnen uitwijken naar Path, een digitaal dagboek waarop je ook foto's kunt opslaan. De meest bekende Instagram-tegenhanger, Hipstamatic, is eveneens voor beide platforms beschikbaar. Voor mensen die hun foto's nog uitgebreider willen taggen is er EyeEm. Via deze app kun je foto's met bepaalde tags delen en via die tags voor events, locaties of onderwerpen anderen ontmoeten. Zie dit overzicht voor nog een paar tips.


Kees-Jan, 3 jaren geleden
afbeelding van Kees-Jan

Ik kan me niet voorstellen dat Zuckerberg Instagram voor dat enorme bedrag overneemt zonder ogenblikkelijk de link met FB te gaan maken...

Johan Ensing, 3 jaren geleden
afbeelding van Johan Ensing

En ik heb die tweets van die iPhone gebruikers een beetje doorgespit en ik vind hun stuk voor stuk erg zielig. Wat mankeert die mensen? Het gaat om hardware en niet een nieuwe religie, maar ze gedragen zich als godsdienst fanatici, stumperts.

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Fuck bokeh, F 1.4, vignettering, zwart-wit, korrel, vervorming! Lang leve het schieten op F16. Wordt lid van www.groupf16.org


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 35 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl