Interactieve comic van Microsoft

tags:
Userpica

Om de HTML5 ondersteuning van Internet Explorer te showen, maakte Microsoft deze toffe interactieve comic.

The Random Adventures of Brandon Generator, zo heet het geanimeerde stripverhaal. Tekeningen zijn van de hand van Tommy Lee Edwards die onder andere werkte aan Batman en Hellboy comics. Het verhaal is geschreven door Shaun of the Dead en Scott Pilgrim regisseur Edgar Wright. In de interactieve animatie volg je de worstelingen van comicbook schrijver Brandon Generator. Brandon wordt compleet opgeslokt door z’n eigen writer’s block en jij kan ’m helpen. Door stukjes te schrijven, tekeningen te maken of gesproken berichtjes achter te laten, leid je Brandon door z’n beslommeringen heen.

Het verhaal is dan ook alleen maar een overkoepelend skelet dat door Edgar Wright zo geschreven is dat de lezer redelijk wat invloed kan hebben. Na dit deel komen nog drie hoofdstukken met steeds een paar weken ertussen. Tekenaar en schrijver hebben op die manier de tijd om suggesties en bijdragen van lezers in het verhaal te verwerken.

The Random Adventures of Brandon Generator lijkt de volgende stap in Microsoft’s charme-offensief om Internet Explorer 9 een beter imago te geven. Eerder zagen we al gezellige zelfspot op de browser you loved to hate tumblog. Want hoewel IE nog de grootste browser is, daalt dat aandeel snel. Met de HTML5 comic wil Microsoft laten zien dat Internet Explorer 9 zich kan meten met bijvoorbeeld Google’s Chrome dat ontzettend gegroeid is de laatste jaren. Hoe dan ook is ’t een indrukwekkende demo van waar het jonge, open HTML5 toe in staat is ten opzichte van het volwassen maar gesloten Flash.

 

door Floris Poort, 16-04-2012 1 reactie, 3737 views

Adanteh, 3 jaren geleden
afbeelding van Adanteh

Internet Explorer 9 is een prima browser, het probleem is dat heel veel zakelijke gebruikers nog steeds aan Internet Explorer 6 vast zitten. Ondertussen zie je ook steeds meer sites die simpelweg alle ondersteuning voor IE6 stoppen. Niet al te positief nieuws voor sommige zakelijke gebruikers, maar in 99% van de gevallen snappen de website bouwers prima dat hun doelgroep IE6 niet meer gebruikt.

Anyway, HTML5 heeft erg veel toekomst, vooral qua efficiënty voor de browser. Flash is een gedrocht als het aankomt op CPU power (De GPU hardware processing werkt nog steeds waardeloos) en voor mobiele apparaten dus ook verder van ideaal. Om dan meteen maar te besluiten het helemaal niet te ondersteunen (Kuch kuch iOS) gaat in dit stadium veel te ver.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 24 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl