Interieurfotografie van het allerlaagste niveau

tags:
Userpica

Waarom zou je interieurs altijd uit standaard perspectief fotograferen? Een verandering van perspectief werkt verfrissend.

Het zijn foto's waar je wel even goed naar moet kijken. Want wat zie je nou eigenlijk? Die muur in het midden van de foto heeft iets vreemds en in de vloer naar die muur toe zit een gat. Wat je blijkt te zien is een interieur gefotografeerd vanaf de vloer. De muur die centraal staat in het perspectief blijkt het plafond.

De onderkant van een printer, een handdoek die op de grond ligt, en ooit geweten hoe de vaatwasser er van onderen uit ziet? From Below van Michael H. Rohde is een serie interieurfoto's vanaf de grond. De in Berlijn wonende Goldstein maakt dankbaar gebruik van het centraalperspectief, waar ook Stanley Kubrick zijn spannendste scenes in schoot.

Fotograaf Menno Aden zette de toon met zijn Room Portraits. Met het verschil dat het oog vanuit deze nog onbekendere hoek wel even de juiste oriëntatie moet zoeken. Volgend jaar in de IKEA-gids?


Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

Is er een making off? Volgens mij is het grotendeels CGI, simpel omdat het standpunt onmogelijk is (ongeveer 30-50 cm onder de vloer).


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 138 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl