Internationale lancering BBC iPlayer in zicht

tags:
Userpica

BBC's Uitzending Gemist gaat voor internationale abonnees minder dan 7 euro per maand kosten. 

BBC iPlayer is wat Uitzending Gemist bij ons is: de site voor het terugkijken van tv-programma's. Jammer genoeg is iPlayer buiten het Vereningd Koninkrijk officieel niet verkrijgbaar, omdat de Britse politiek niet wil dat internetters uit andere landen gratis kunnen meegenieten van de programma's die zijn betaald van Britse belastingcenten.

Maar daar komt verandering in. Medio 2009 maakte de BBC al het voornemen bekend om iPlayer tegen betaling ook aan niet-Britse online kijkers aan te bieden. Het heeft even geduurd, maar de internationale lancering van iPlayer komt nu eindelijk in zicht, schrijft The Guardian.

Een internationaal abonnement gaat volgens BBC-directeur Mark Thompson in elk geval minder dan 10 dollar (7 euro) per maand kosten. De introductie volgt nog dit jaar. Wellicht komen niet alle programma's op hetzelfde moment beschikbaar voor Britse en niet-Britse internetters, omdat de BBC ook nog wil blijven verdienen aan de verkoop van programmarechten aan internationale tv-zenders. Dat lijkt op de manier waarop films in verschillende landen later in de bioscoop, op dvd of bij on-demand diensten zijn te zien.

De BBC bracht vorige maand al een iPlayer-app voor iPad en Android uit. De streams zijn in deze apps beschikbaar in goede kwaliteit (1500 kbps), maar alleen via wifi. 


rimave, 4 jaren geleden
afbeelding van rimave

Als topgear er te bekijken is dan ben ik tevree.

ijsbreker, 4 jaren geleden
afbeelding van ijsbreker

Erg mooi dat iPlayer beschikbaar komt. Ik hoop alleen dat het ook zonder abonnement te gebruiken is en op incidentele basis kan worden afgerekend.

Paulus, 4 jaren geleden
afbeelding van Paulus

Ik gebruik voor iets minder per maand een VPN verbinding met de UK waardoor je het gelijk voor al je apparaten regelt. Verder zitten in dat abonnement ook gelijk servers in de US waardoor je ook die diensten (Hulu, Netflix etc.) prima kunt kijken vanuit Nederland.

Syds, 4 jaren geleden
iPhone BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

@paulus Via welke dienst heb je dit geregeld? Ben hier ook al een tijdje naar op zoek.

Yada, 4 jaren geleden
afbeelding van Yada

Ik heb erg goede ervaringen met deze service.
https://my-private-network.co.uk/

Paulus, 4 jaren geleden
afbeelding van Paulus

@iPhone:
Ik gebruik ibVPN. $7,95 per maand. Ze hebben 4 servers in de US, 3 in de UK, één in Canada, Duitsland, Ierland en Frankrijk en (belangrijk voor als je over de grens gaat) ook 2 in Nederland. Door dat laatste kon ik dus ook via Wifi op mijn hotelkamer in New York alle Nederlandse streams kijken.
Er zijn vast andere goede diensten maar ik ben hier zeer tevreden over. Werkt perfect op de Ipad maar ook op de PC of Mac.

Grevis, 4 jaren geleden
afbeelding van Grevis

Wat sympathiek om mensen in het buitenland te laten betalen voor programma's die dan ook nog eens later worden uitgezonden. Typisch een gevalletje oude-generatie-denken.
De oude media moeten er nog aan wennen dat de overdracht van informatie door de komst van internet gedemocratiseerd is. Zolang ze beperkingen inbouwen zullen mensen manieren blijven zoeken om deze te omzeilen - zie bovenstaande reacties.
Wanneer leren die mediamastodonten het nou eens?

iPhone BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iPhone BRIGHT.app gebruiker

Je kunt ook gewoon via een britse proxy server het internet op. Dan kun je gewoon tv streamen naar iedere plek in de wereld.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 60 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl