iOS6 updates: Siri nuttiger in Nederlands en exit YouTube-app

tags:
Userpica

Apple haalt na Google Maps ook de YouTube-app uit iOS6. En Siri herkent eindelijk restaurants in Nederland.

Twee updates voor iPhone-gebruikers: in het aanstaande iOS6 is de standaardapp van YouTube, die er sinds de start op stond, verdwenen. Apple heeft laten weten dat de licentie met Google is afgelopen. De App blijft wel gewoon werken in eerdere iOS-versies.

Na Google Maps is dus ook YouTube geen vast onderdeel meer van de iPhone, wat past bij Apple's anti-Google-strategie. Google werkt wel aan een eigen app voor YouTube die later dit jaar in de App Store zal zijn te vinden.

Voor Nederlanders heeft iOS 6 ook een update die de spraakassistent Siri eindelijk wat nuttiger maakt: je kan nu ook zoeken op Nederlandse restaurants. Ook gesproken navigatie komt in het Nederlands beschikbaar. De restaurantreviews komen overigens van het internationale Yelp, dat nog niet in alle delen van Nederland populair is. De restaurantreviewsite is sinds december 2010 in ons land actief.

Op dit moment is Siri als geheel in de iOS6-bèta nog niet Nederlandstalig, maar de functie is in elk geval met de komst van de locatie- en navigatiediensten wel eindelijk wat bruikbaarder geworden.


sowieso, 3 jaren geleden
afbeelding van sowieso

Apple zou het liefst alles en iedereen weren. Protectionisme van de bovenste plank en neigt naar dictatoriaal gedrag. Gek dat ze nog nooit ruzie gehad hebben met mevrouw Kroes maar wat niet is kan nog komen.

Tuk217, 3 jaren geleden
afbeelding van Tuk217

Wat een onzin. De app blijft in de app store, maar wordt niet meer standaard meegeleverd. Is ook onzin want youtube is html5 en werkt perfect zonder app. Apple maakt hier een logische keus en maakt de app van een concurrent optioneel. Hou op met die haat, wat wordt je er wijzer van.

Vrijdenker, 3 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

@sowieso. Hahaha! Ik ken echt niemand die dommer is dan jij met je APPLE haat!

MickieF, 3 jaren geleden
afbeelding van MickieF

Dat je nu kan zoeken met Siri naar Nederlandse restaurants etc. heeft niets te maken met ios 6 en kan ook gewoon in ios 5

jkn, 3 jaren geleden
afbeelding van jkn

Don't be evil..


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 7 Bright Bunch leden en 86 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl