iPhone 5 in Nederland goedkoopst van hele EU

tags:
Userpica

De iPhone 5 is momenteel in Nederland het goedkoopst van alle EU-landen. 

Net als bij elke iPhone-introductie verschillen de prijzen flink per land. Dit keer is het toestel volgens deze grafiek van het Italiaanse Setteb.it van alle eurolanden in Nederland het goedkoopst. In Italië is de iPhone 5 het duurst. Daar kost het topmodel met 64gb 949 euro, terwijl dat model in Nederland maar 859 euro kost. Ook het 16 gb-model is in ons land goedkoper dan in andere eurolanden. Alleen het 32 gb-model is in het Verenigd Koninkrijk iets minder prijzig.

Van de EU-landen die niet bij de euro zitten heeft Tsjechie nog iets lagere prijzen: de 16 gb iPhone 5 kost daar 657 euro tegenover 659 euro in de Nederlandse Apple Store. Buiten de EU is Zwitserland het goedkoopst: de 64 gb-versie kost daar 801 euro.

Internationaal gezien is de iPhone 5 in de VS het voordeligst en daarna in Hong Kong. In de VS kost de 64 gb-editie 715 euro en in Hong Kong 720 euro. Voorheen ging Hong Kong aan kop vanwege het ontbreken van belastingen, maar Apple besloot daar de prijs met 10 procent te verhogen.

In Nederland gaat de btw per 1 oktober omhoog van 19 naar 21 procent. Het is nog onduidelijk of Apple de huidige Nederlandse prijzen zal handhaven. Navraag bij Apple-woordvoerders leert ons dat daar bij hen nog niets over bekend is.


Tonie van Ringelestijn, 3 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Update: met de huidige koers blijkt dat Tsjechie toch nipt goedkoper is bij vergelijking van de Apple Store-prijzen. Het is wel een EU-land maar geen lid van de euro dus kost het omwisselen van de Tsjechische kronen ook geld ;)

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

" terwijl dat model in Nederland maar 859 euro kost"

hehehe, jongens we hebben het over een telefoon met een 4" schermpje en dicht getimmerd OS als melkkoe.
Het is voor niks :)

Conservo, 3 jaren geleden
afbeelding van Conservo

@ikkuh
ouwe zeur...

iPhone Gerrie, 3 jaren geleden
afbeelding van iPhone Gerrie

Ik zal hou es dicht timmeren

AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

?200 voor 48gb opslag? Je mag toch hopen dat iedereen dan iig zo slim is de 16gb variant koopt en een los sd kaartje erbij neemt.

yesn95, 3 jaren geleden
afbeelding van yesn95

Je mag toch hopen dat iemand dan zo slim is om te weten dat er geen sd kaart in de iPhone kan


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 42 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl