Iran blokkeert nu ook Google en Gmail

tags:
Userpica

Iranezen kunnen niet langer Googlen of hun Gmail checken. Sinds zondagavond zijn de grote Google-diensten geblokkeerd.

Beetje bij beetje blokkeert Iran alle grote buitenlandse internetdiensten. Eerder waren het Facebook en YouTube en sinds gisteravond zijn ook Google en Gmail geblokkeerd. De blokkade zou verband houden met de omstreden anti-islam video ‘The Innocence of Muslims’. Google weigert de video van YouTube te halen.

Maar de blokkades zijn ook de eerste stappen naar het nationale, gesloten internet dat de Iraanse overheid in maart 2013 van start wil laten gaan. Er wordt in Iran al langer gewerkt aan het ‘Halal’ netwerk dat mogelijk grotendeels losgekoppeld wordt van het internet. Op dit moment kunnen Iraanse gebruikers via VPN (Virtual Private Network) nog wel toegang krijgen tot Gmail en andere diensten. De Iraanse overheidsdiensten zijn echter nu al aangesloten op het nationale netwerk.

De volgende stap is het aansluiten van de Iraanse burger. Wat de gevolgen zullen zijn voor de burgers is onduidelijk. Volgens een woordvoerder die het parlementaire communicatie commitee leidt, is het niet mogelijk om het ‘Nationale internet’ los te koppelen van het internet. Het zou betekenen dat Iran zich zelf sancties zou opleggen en dat is niet logisch, aldus de woordvoerder. Maar Iran zal internet content blijven filteren zoals ze bijvoorbeeld al sinds 2009 doen met YouTube.

Zelfs al blijft er een koppeling met internet zal het nationale netwerk wellicht voorkomen dat burgers nog gebruik kunnen maken van VPN en dergelijke om de filtering te omzeilen.

door David Lemereis, 25-09-2012 08:24 8 reacties, 5370 views

Pro-user, 2 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

Iran heeft groot gelijk, israel zou ook niet fijn vinden als je lult over hun heilig boek en profeet.. Ze zouden zelfs oorlog beginnen.. En andersom klinkt dus ook niet stom.. Het leven en aarde draait niet alleen om atheisten die alles zwart willen maken .. Beetje respect moet van beide kanten komen...

Haha, 2 jaren geleden
afbeelding van Haha

Civic wat ben jij een domoor. Ten eerste heeft israel hier niets mee te maken, aangezien deze omstreden film door een christelijke Egyptenaar is gemaakt. Ten tweede moet je wel een volslagen idioot zijn om te denken dat er iemand in israel een oorlog zou beginnen om een beledigende film of welke belediging dan ook. De enige reden voor israel om een oorlog te starten is dat Iran meermaals heeft gedreigd israel weg te vagen en dat een atoombom ze hiertoe in staat zou stellen.
Even terug naar de schoolbanken civic, om je mavo alsnog af te maken.

Pro-user, 2 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

Rot toch op man, je trekt mijn verhaal in hele andere lijnen.. Mijn boodschap is duidelijk voor de genen die het willen snappen.. Volgens mij moet jij naar mavo ff leren begrijpend lezen..

Rhino, 2 jaren geleden
afbeelding van Rhino

Laten we het relevant houden.
Ik vind het erg eng dat een land zich zo wil laten isoleren. Een soort van 1984, om ervoor te zorgen dat mensen -door gebrek aan invloeden van buitenaf- één soort mening gaan vormen... Dat zal hopelijk op tijd opgelost worden.

Pro-user, 2 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

Ik vind het eng dat men zo'n filmpje maakt die totaal niet klopt.. En het ergste is dat dat toegestaan word op youtube.. ?

Haha, 2 jaren geleden
afbeelding van Haha

Nee het is helemaal niet duidelijk sukkel. Niets wat jij opschrijft is duidelijk gezien je taal, stijl en spelfouten.

Weinig niveau. Wat doe je hier op Bright joh. Ga in een caravan bier zuipen met je andere lomschool vriendjes

Pro-user, 2 jaren geleden
Pro-user, 2 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

En je waardeloze taal


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 202 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl