Jacht van Steve Jobs te water gelaten in Aalsmeer

tags:
Userpica

Het megajacht dat in opdracht van Steve Jobs is gemaakt door een Nederlandse scheepsbouwer is te water gelaten.

Het schip met de naam Venus is zondag in Aalsmeer bij scheepsbouwer Koninklijke De Vries te water gelaten. One More Thing heeft er foto's van gemaakt. Het jacht is ontworpen door Feadship in samenwerking met Jobs zelf. Na Jobs overlijden kwam via zijn biograaf al naar buiten dat Jobs samen met ontwerper Philippe Starck werkte aan zijn superjacht. De buitenkant is helemaal van aluminium en het zonneterras heeft een jacuzzi.

In totaal kostte het ontwerp en de bouw van het schip zes jaar. Het is ruim 70 meter lang en gemaakt van aluminium. Op de foto links zie je de stuurhut, waar de controls te zien zijn op zeven iMacs van 27 inc. Of Jobs' gezin er gebruik van gaat maken, is nog onbekend. Steve's weduwe Laurene en haar kinderen Reed, Erin en Eve waren wel in Aalsmeer aanwezig. Het personeel dat aan het schip heeft gewerkt kreeg volgens One More Thing van de familie als cadeautje een iPod met inscriptie 'Venus'.

Ook internetondernemer Mark Cuban en Larry Ellison, de baas van Oracle, hebben onlangs bij het Nederlandse Feadship superjachten gekocht, respectievelijk de Fountainhead en de Musashi. Beide boten kwamen van de werf van De Vries Makkum. Feadship presenteerde vorig jaar ook zijn nieuwe conceptjacht Qi.


FransIII, 3 jaren geleden
afbeelding van FransIII

Moet je eens kijken hoe bizar dit schip eigenlijk is! In een tijd van enorme crisis, waarin mensen niet meer naar de tandarts gaan omdat ze de rekening niet kunnen betalen, bouwt iemand deze boot. Over verdeling van vermogen gesproken...

Sanne Terpstra, 3 jaren geleden
afbeelding van Sanne Terpstra

Dit is wat wij friezen een strijkijzer noemen. Kan niet zeggen dat ik het een mooi stuk ijzer (of beter, aluminium) vind.

julesp, 3 jaren geleden
afbeelding van julesp

Ik heb als niet-fries altijd begrepen dat de benaming 'strijkijzer' doelt op een kruiser, gezien de vorm van een kruiser.

daddycool, 3 jaren geleden
afbeelding van daddycool

Ach, bekijkt t zo. Steve zal er hard voor hebben gewerkt en zeker hebben verdient. Er zijn zat meer rijken op de wereld en we kunnen dit goed of afkeuren. Maar als al die rijke gasten bij ons in Nederland hun speeltjes komen kopen is het toch gewoon goed? Zij hun pronkbootjes en wij het werk.

Bart Schoenmakers, 3 jaren geleden
afbeelding van Bart Schoenmakers

Lijkt meer op een drijvende Apple store dan op een schip.

AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

Mooie afwerking en detaillering, maar behoorlijk lomp en onsamenhangend ontwerp.
Maar ja ik heb de eerste iPod ook altijd lomp gevonden, smaken verschillen.

Werner, 3 jaren geleden
afbeelding van Werner

Gelukkig ziet Steve niet hoe lelluk zijn bootje geworden is.

Inge, 3 jaren geleden
afbeelding van Inge

Prachtig schip zeg ♥ jammer van de kortzichtige jaloerse reacties....

Rebel without a Clue, 3 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Dus omdat mensen de boot lelijk vinden, zijn ze kortzichtig en jaloers?
Ik ken hele mooie jachten en hoop dat de eigenaren er van genieten. Dit vind ik zelfs een oerlelijk jacht maar hoop dat de jobs familie er alsnog van geniet.

Ford Prefect, 3 jaren geleden
afbeelding van Ford Prefect

Het is een varende schuif pui..

Ja, geef toe als je hem naast de snelweg zet denken de mensen dat een nieuw chinees restaurant concept van van der Valk is.... (alleen nog een toucan op het dak)

Ford Prefect, 3 jaren geleden
afbeelding van Ford Prefect

Phillips tegen zijn assistent: Hee heb jij ook het ontwerp voor het nieuwe oorlogsmonument ook ergens gezien...........*stilte*....... Assistent: Shit, shit, shit, ik dacht dat het naar de Vries....Ooh shit, die bellen net dat het model voor de romp klaar is.

Inge, 3 jaren geleden
afbeelding van Inge

Triest hoor....

Robin, 3 jaren geleden
afbeelding van Robin

Men zegt niet voor niets van Lego kan je alles maken. Het design is erg blokkerig sturhut, woon/lounge gedeelte de ramen enz. Maar met Starck als ontwerper is dat logisch.

En ja het is duidelijk een drijvende Applestore. Zelfde matriaal/kleur gebruik.
Jammer dat Jobs hier zelf niet ven kan genieten. Verder is het ontwerp wennen, maar lijkt me niet erg praktisch op zee. Teveel oppervlakte voor de wind, dus net echt zuinig.

pimbee, 3 jaren geleden
afbeelding van pimbee

Wat een flauwe reacties zeg. Ik denk dat het meer crisis is om dood te zijn dan om de tandarts een keer over te slaan. Ik zou hopen dat ik ooit zo'n schip kon betalen en dan ook nog zou leven... Dan zou ik wel een keer toeteren naar FransIII.... De zuurpruim

PDJ, 3 jaren geleden
afbeelding van PDJ

Waarom is iemand een zuurpruim als ie iets maatschappelijks aankaart. Herinner je nog Jobs tegen Obama. Not gonna happen, om fabrieken in de VS op te zetten. Apple heeft veel banen gekost in de VS, doet niet aan goede doelen, heeft 140 miljard op de bank in Ierland staan, is 100 miljaard waard. Je zou verwachten, dat iemand die zo in de slappe was zit, wat goeds zou doen met zijn geld. Gates probeert malaria uit te roeien.
On topic, typisch Starkx ontwerp Van mij had het wat minder strak/futuristisch gemogen


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 56 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl