Jacklock beveiligt tablets en smartphones tegen diefstal

tags:
Userpica

Jacklock lijkt een onschuldig kabeltje met audioplug, maar slaat groot alarm zodra iemand het uit je telefoon of tablet trekt.

Smartphones zijn ontzettend diefstalgevoelig. Even ergens op een tafel laten liggen kan met een gerust hart eigenlijk alleen maar thuis. Find my phone diensten zijn handig als je telefoon verdwenen is, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Jacklock is een goede manier van voorkomen, als je je telefoon niet gewoon altijd in je broekzak houdt tenminste.

Jacklock werkt simpel: je downloadt de app, bedenkt een code, je lust de kabel om bijvoorbeeld een tafelpoot of het handvat van je tas en plugt Jacklock vervolgens in de audiojack van je telefoon. Daarna kun je de telefoon alleen nog maar meenemen door eerst de Jacklock los te maken. En dat kan alleen door de code in te voeren. Doe je dat niet, gaat er een luidruchtig en vrij irritant alarm af.

Het alarm stopt niet als je de Jackplug er snel weer instopt, maar alleen als je de code invoert. Bij het testen vulde ik de code zelf al in paniek in, ik kan me voorstellen dat een dief al helemaal niet weet wat ’m overkomt en er snel vandoor gaat zonder toestel. Valsspelen kan tot op zekere hoogte wel: je kan het toestel nog wel uitzetten of desnoods de batterij eruit halen.

Maar laten we er vanuit gaan dat een potentiële dief dit allemaal niet overwogen heeft als hij het onschuldig ogende plugje uit je dure telefoon haalt. De bijbehorende app is nu verkrijgbaar voor Android, een iOS-versie staat in de wacht bij Apple. De Jacklock zelf is anderhalve meter lang en kost zo’n 22 euro. Je kunt hem vanzelfsprekend ook gebruiken voor je tablet.

door Floris Poort, 05-09-2012 11 reacties, 5892 views

Daniël Verlaan, 3 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

En de app werkt ook met elke 'normale' jack :-)

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

Ja dat is zo, maar je oortje lus je niet even veilig om een tafelpoot...

Daniël Verlaan, 3 jaren geleden
afbeelding van Daniël Verlaan

Nou, ik heb vroeger heel wat knopen leren leggen bij de scouting!

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Een tafelpoot is ook niet echt veilig om zo'n kabel omheen te leggen. Een fout die ik ook veel bij klanten zag die hun dierbare computer met een Kensington slot "veilig" aan een tafelpoot hadden vastgemaakt. :-P

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

LOL dat is waar :)

Jip, 3 jaren geleden
afbeelding van Jip

En als je ook je laptop achter wilt laten, kun je VirtuaLock gebruiken. Maar dat werkt gewoon met je netsnoer en usb apparaten als "kabelslot"

Oli4k, 3 jaren geleden
afbeelding van Oli4k

En werkt het nog als je op de powerbutton drukt direct na het lostrekken of het toestel eerst op stil zet met de knop aan de zijkant? O, en als het werkt met een app die open blijft staan kun je ook gewoon een uurtje wachten tot de batterij leeg is :-)

Wesley Kokke, 3 jaren geleden
afbeelding van Wesley Kokke

Ik vraag mezelf af wat er gebeurd als je de jackplug eruit trekt en direct weer er terug in steekt, stopt het geluid dan? Hoe snel start het alarm??
Heb je een seconde dan is t misschien lang genoeg de kabel eruit te trekken en een andere er terug in te steken.

En wat gebeurt er als je de Jackplug laat zitten en met een schaar/ kniptang de kabel doorknipt?? Gaat hij dan wel of niet af!?

Ik hoop voor de "uitvinders" dat mijn idee niet werkt natuurlijk.

Wesley Kokke, 3 jaren geleden
afbeelding van Wesley Kokke

Sorry half gelezen hij stopt dus niet bij snel terug insteken.

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Ik kan me moeilijk voorstellen dat dat geluid zo luidruchtig is als het uit de speaker van de telefoon moet komen. Ik kan mijn iPhone althans redelijk "smoren" door de speaker op mijn hand te drukken.

Daarnaast vraag ik me af of het geluid niet eenvoudig uit te zetten is met de speaker-switch aan de zijkant (in het geval van een iPhone). De enige app die deze switch kan negeren is de wekker op de iPhone van Apple zelf, volgens mij mogen app ontwikkelaars niet buiten de aangeboden API's om om dit ook te doen.

Floris Poort, 3 jaren geleden
afbeelding van Floris Poort

De iPhone app is er nog niet, maar ik kan me voorstellen dat dat hetzelfde werkt als bij Android. Daar gaat het alarm ook af wanneer je zonder code de app verlaat. De app moet dus open blijven staan zolang de telefoon op slot is. In dat geval is het wel mogelijk geluid te laten horen, zoals je ook geluid van filmpjes kunt horen terwijl je de iPhone op stil hebt staan.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 130 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl