Je Facebook-profiel is adverteerders 4,86 dollar waard

tags:
Userpica

Als je op Facebook zit, haalde het sociale netwerk vorig jaar 4,86 advertentiedollars dankzij jou binnen.

Hoeveel is een Facebook-gebruiker waard? In de aanloop naar de beursgang van Facebook die later deze maand zal plaatsvinden, is dat een vraag die menige belegger en analist bezighoudt. Bij de beursintroductie zal het sociale netwerk vermoedelijk net iets minder dan 100 miljard dollar waard zijn. Aangezien Facebook iets meer dan 900 miljoen gebruikers heeft, komt dat dus neer op ongeveer 100 dollar per persoon.

Is dat te veel? De gemiddelde advertentieomzet per Facebook-gebruiker bedroeg vorig jaar 4,34 dollar. Een Europese Facebooker leverde iets meer op (4,86 dollar), een Amerikaanse gebruiker veel meer (9,51 dollar), terwijl adverteerders voor een Aziaat gemiddeld niet meer dan 1,79 dollar over hadden. De rest van de wereld doet het met gemiddeld 1,42 advertentiedollars per gebruiker nog slechter.

Vorig jaar leverde elke vier dollar omzet Facebook ongeveer een winst van een dollar op. In 2011 verdiende het bedrijf dus net iets meer dan een dollar aan jou, Europese Facebook-gebruiker. Is 100 dollar per gebruiker dan een goede prijs?


Atheistus, 3 jaren geleden
afbeelding van Atheistus

De prijs is zwaar overrated. De mensen leren niets van bubbels en hypes.

flappah, 3 jaren geleden
afbeelding van flappah

De mens leert het idd nooit,


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 32 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl