Je hartslag om data te beveiligen

tags:
Userpica

Taiwanese wetenschappers werken aan een encryptiesysteem dat gebruikmaakt van je hartslag.

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er liggen weer gegevens van gebruikers op straat omdat een of andere server is gehackt. Voorlopig zal dat niet minder worden nu we massaal alles opslaan in de cloud. Al dat nieuws over systemen die gehackt worden heeft ook een positieve kant. We worden ervan bewust dat de huidige beveiligingssystemen keer op keer falen. De noodzaak voor veiligere systemen neemt alsmaar toe. Er wordt dan ook hard aan gewerkt op allerlei fronten.

Een toekomstige mogelijkheid is de beveiliging van je data via je hartslag. Je hartslag volgt een onregelmatig patroon dat uniek voor iedere individu is. Taiwanese wetenschappers proberen via ECG het unieke hartslagpatroon om te zetten in mathematische formules gebaseerde op de chaostheorie. Deze formules zouden moeten dienen als geheime sleutel als onderdeel van een encryptiesysteem. In het lab lezen de wetenschappers via ECG de hartslag via de handpalmen van mensen en gebruiken deze als sleutel. Hun doel is nu om deze techniek in apparaten zoals harde schijven te bouwen die je slechts door aanraking kan versleutelen of ontsleutelen.


iOS BRIGHT.app gebruiker, 3 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Leuk, heb je, je net de tering gerend om ergens op tijd te zijn. Kun je niet bij je bestanden omdat je hart als een gek klopt

Dennis, 3 jaren geleden
afbeelding van Dennis

Als het gaat om het unieke patroon van de hartslag maakt het niet uit of het er 60 of 160 slagen per minuut zijn.

R, 3 jaren geleden
afbeelding van R

Ik ben erg benieuwd inderdaad hoe gevoelig deze methode zou zijn voor afwijkingen van de basiswaarden. In ieder geval goed dat er zo wordt nagedacht over het beveiligen van onze data in de toekomst.

Boudi van Vlijmen, 3 jaren geleden
afbeelding van Boudi van Vlijmen

Is het "In love" patroon wel hetzelfde als het "out love" patroon;-) Ander voorzie ik veel liefdesverdriet!

Diatopia, 3 jaren geleden
afbeelding van Diatopia

Biometrische informatie levert ook risicos op. Zo kunnen dieven beter je pas stelen dan je meenemen om je handpalm te kunnen inlezen. Beter een sleutel die niet verbonden is aan je lichaam dus. Mn harde schijf mogen ze hebben


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 9 Bright Bunch leden en 163 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl