Je tweet via morscode naar de andere buurt

Userpica

#CPHSignals is een installatie die een van de oudste met een van de nieuwste communicatiemiddelen combineert.

Drie Deense studenten hebben twee buurten in Kopenhagen dichter bij elkaar gebracht. De buurten zijn gescheiden door water, waardoor de afstand groot voelt.

Aan de waterkant staat nu een ouderwetse morsecodelamp met daaraan een iPad gekoppeld. Hierop kan je een tweet intikken die door een Arduino en de lamp in morsecode naar de overkant van de plas wordt geseind, waar eenzelfde set-up staat. Die leest het bericht en kan weer antwoorden.

De studenten hebben voor deze methode gekozen als link "naar het rijke zeevaartverleden van Denemarken", zoals te lezen is op Creativeapplications.net.

De accounts zijn te volgen op Twitter. Veel verder dan "Hallo!" komen de meeste gebruikers niet, maar het idee is leuk. Ook jij kunt jouw tweet door morsecode over het water verzenden, door een van de tweets te replyen. Dat het ook daadwerkelijke gebeurt, daar moet je maar even vanuit gaan.

Er zijn meer jonge mensen met de hang naar vervlogen tijden. Tijdens de laatste Music Hackday in Amsterdam was er een duo dat via Soundcloud berichten omzetten naar morsecode en weer terug via Morsecloud.

door Bram van Dijk, 20-08-2012 1 reactie, 3312 views

Asjemenou, 3 jaren geleden
afbeelding van Asjemenou

Zet Erwin weer die promotion van ABN-Amro pinsparen tussen de andere berichten en weer kunnen we niet reageren. Laf hoor!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 25 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl