Jouw video's in 3D via YouTube

tags:
Userpica

YouTube lanceert de mogelijkheid om video's in 3D te bekijken. Dus ook jouw vakantiefilmpje.

Waar een bioscoopfilm miljoenen investeert om 3D over te komen, pleit YouTube voor een eenvoudige '3D-alistatie' van het web. In beta biedt de videodienst de mogelijkheid om video's naar 3D om te zetten. De video moet van hoge kwaliteit zijn, 720p of hoger, maar verder kost het de gebruiker geen moeite. De kijker bepaalt zelf of hij de 3D-modus aanzet of niet.

Maar werkt het? Ik pak mijn papieren 3D-brilletje en bekijk het voorbeeld bij de blogpost van YouTube: paragliding met haviken. En, inderdaad, zelfs met deze amateuristische uitrusting leven de beelden meer dan met het platte 2D. Maar om nou te zeggen dat de parachutes op me afkomen, nee.

Het is een begin voor het toegankelijk maken van 3D video voor de consument. Iedereen kan naar een eigen filmpje op YouTube gaan, op 'gegevens bewerken' klikken en heel eenvoudig 3D beschikbaar maken. Als voorbeeld hebben Meike's Cockpit video over de Renault Twizy 3D ready gemaakt.

door Bram van Dijk, 10-04-2012 2 reacties, 4548 views

Mathijs666, 3 jaren geleden
afbeelding van Mathijs666

Dit was al lang bij YouTube, alleen moest je toen een Tag toevoegen, maar nu wordt het denk ik wel beter en makkelijker, ook omdat ze er nu meer aandacht aan besteden.

jelmerro, 3 jaren geleden
afbeelding van jelmerro

Baalt de producent van Titanic 3D even!


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 75 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl