Julian Assange komt met boek over toekomst internet

tags:
Userpica

Wikileaks-leider Julian Assange komt volgende maand met een boek over onder meer de toekomst van internet en digitaal activisme.

Wikileaks-voorman Julian Assange werkt vanuit de Ecuadoreaanse ambassade in Londen aan een boek over 'internet, vrijheid en het verzet', schrijft The New York Times. Assange's vorige boekproject, een autobiografie, leidde tot een conflict, waarna hij een miljoenencontract opzegde.

Zijn nieuwe werk heet Cypherpunks: Freedom and the Future of the Internet en verschijnt zowel op papier als digitaal op 26 november. Uitgever is het Amerikaanse OR Books. Assange schrijft het boek samen met drie andere hacktivisten; Amerikaan Jacob Applebaum, Jeremie Zimmermann uit Frankrijk en de Duitser Andy Müller-Maguhn. Dat trio is eerder door Assange geinterviewd in zijn tv-programma op de Russische zender RT.

Het boek gaat in op tal van zaken, waaronder privacy, data-bescherming, auteursrecht, de invloed van het bedrijfsleven op de politiek, burgerrechten en drones.

Assange zit al een paar maanden ondergedoken in de ambassade van Ecuador om te voorkomen dat hij door Groot-Brittannië wordt uitgeleverd aan Zweden. Twee Zweedse vrouwen beschuldigden Assange in 2010 van verkrachting. Tegen hun zin zou Assange onveilige seks met hen hebben gehad. Volgens Assange vond de geslachtsgemeenschap met wederzijdse instemming plaats.

De oprichter van Wikileaks heeft zich twee jaar lang met alle middelen tegen de uitlevering verzet, omdat hij vreest dat de Zweden hem vervolgens weer zullen uitleveren aan de VS, vanwege het online zetten van een kwart miljoen geheime ambtsberichten van Amerikaanse diplomaten.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 151 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl