Jumbo komt met Stratego Online

tags:
Userpica

Jumbo integreerde vorig jaar bekende bordspellen met digitale toevoegingen op de iPad. Nu komt het met een online versie van Stratego.

De bordspellen van het oer-Hollandse Koninklijke Jumbo verkopen naar eigen zeggen nog steeds prima. Toch zet Jumbo ook voorzichtig stappen op digitaal gebied. Vorig jaar kwamen ze met het interessante iPawn dat klassieke spelletjes, zoals air hockey en vissen, met de iPad combineert. Zo speel je bijvoorbeeld met fysieke hengeltjes een deels digitaal spel. Woensdag presenteerde Jumbo een nieuwe stap om de opmars in de digitale wereld kracht bij te zetten: Stratego Online.

De website van Stratego Online laat verstokte Stratego-fans tegen iedereen ter wereld strijden. Jumbo is met Keesing Games een samenwerking aangegaan om de site te verwezenlijken. Iedere winst of verlies telt mee in je ranking. Je kunt gratis potjes spelen met 10 stukken. Wil je potjes met 20 of 40 stukken spelen dan betaal je met respectievelijk 20 of 40 Battle Coins. Als je je registreert krijg je 200 Battle Coins cadeau. Daarna krijg je voor een inleg van 3 euro 600 Battle Coins. Die muntjes zijn ook te gebruiken voor bijvoorbeeld nieuwe avatars en slots om je Stratego-setups in op te slaan.

Jumbo zit verder ook niet stil. In de loop van het jaar komt de in Amerika populaire sci-fi-variant van Stratego op de site en zelfs een Kings & Wizards-optie. Hierbij worden de regels enigszins anders en kunnen spelers zogeheten powers gebruiken. Het in Zaandam gevestigde bedrijf gaat ook met de Strategobond samenwerken voor het einde van het jaar, om zo bijvoorbeeld toernooien op te zetten. Een koppeling met Hyves en Facebook is ook op komst. Je kunt momenteel al wel vrienden toevoegen op de site van Stratego Online zelf.

Op iPawn-gebied komt Jumbo dit jaar nog met Stratego, Mens erger je niet! en poolbiljart. Ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe ze poolbiljart in combinatie met een iPad willen aanpakken. Lijkt me lastig. De iPawn-versie van Stratego is vanaf augustus beschikbaar. Jumbo noemt de iPawn sowieso een succes; het afgelopen jaar verkochten ze naar eigen zeggen binnen anderhalve maand meer dan 80 duizend exemplaren. 

door Luke van Velthoven, 05-04-2012 11:36 1 reactie, 5988 views

pitbullxp, 2 jaren geleden
afbeelding van pitbullxp

Ik dacht bij het lezen, hallo bumbpo

Blijkt het de olifant te zijn


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 132 bezoekers online.

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl