Jurk van transparante buisjes

tags:
Userpica

Electro-pop icoon Robyn draagt in haar videoclip Indestructible dynamisch textiel gemaakt van vloeistof, damp en lucht.

De videoclip van Robyn's Indestructible is niet zozeer nieuw, maar wel bijzonder. Vooral nu je de Making Off video ziet is dit werk van de in Amsterdam wonende Lucy McRae het delen waard. Door een jurk van transparante buisjes zie je gekleurde vloeistoffen over Robyn's huid pulseren. Een intrigerend effect waar je naar kan blijven kijken.

Hoewel de van oorsprong Australische Lucy McRae al twee jaar geleden startte met het idee van vloeistof die zich een weg baant over het landschap van het menselijk lichaam, is de uitvoering voor de videoclip in tien dagen in elkaar gezet. Een paar gereedschappen van Makita, DeWalt en Hilti en een berg connectoren bedoeld voor de tuinslang maken samen de machines Baby en Beast, waarbij Baby 250 meter transparante slang bestuurt en de Beast meer dan 1 km vloeistof snelheid geeft.

Zangeres Robyn draagt op haar rug 150 connectors die buiten beeld eindigen in zes emmers met zes verschillende kleuren vloeistof. Kijk in de video hieronder zelf wat dat oplevert.

Time magazine's lijst van beste uitvindingen, de cover van Frame, bewondering van toparchitect Frank Gehry, het gaat goed met LucyMcRae. Rode lijn in haar werk is het verbeteren van het menselijk lichaam met doodnormale objecten als veiligheidsspelden en sponsjes, zoals je eerder in samenwerking met Bart Hess zag. Haar eetbare parfum dat met je eigen enzymen een reactie aan gaat, stond eerder op Bright.nl.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 6 Bright Bunch leden en 139 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl