Kamer: geen wilde dieren op Marktplaats

tags:
Userpica

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat Marktplaats de verkoop van wilde dieren niet langer toelaat.

Dat blijkt uit een rondgang van het VARA-radioprogramma Vroege Vogels langs de partijen in de Tweede Kamer. Een meerderheid is voor een verbod op de handel van wilde dieren via internet. Enkele jaren geleden kreeg een motie met een dergelijke strekking alleen nog de steun van de Partij voor de Dieren en GroenLinks.

Inmiddels hebben PvdA, SP, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, PVV en CDA een door Vroege Vogels gestarte petitie ondertekend, zo meldt het radioprogramma. De zeven partijen hebben beloofd demissionair staatssecretaris Henk Bleker te vragen om een lijst te maken waarop de dieren komen staan waarin internethandel moet worden verboden.

In totaal 33 duizend mensen hebben de petitie van Vroege Vogels ondertekend. Zij willen dat er een einde komt aan de handel in uilen, eekhoorns, kangoeroes, slangen en andere wilde dieren via Marktplaats. Volgens de programmamakers heeft het welzijn van de dieren te lijden onder de internethandel. “Bovendien werkt de verkoop illegale handel en roof uit de vrije natuur in de hand.”


Pro-user, 3 jaren geleden
afbeelding van Pro-user

Het is toch bizar, Als je zelfs een walibi of een kangroe kan kopen via de markt plaats?..


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 91 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl