Kamer tegen downloadverbod

tags:
Userpica

Een meerderheid van de Tweede Kamer blijft tegen een downloadverbod. 

Een meerderheid van de Tweede Kamer blijft tegen het wetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven voor een verbod op downloaden, bleek dinsdag tijdens een kamerdebat. Het verbod zou helpen in de aanpak van sites en webdiensten die illegaal muziek aanbieden, maar de meeste politieke partijen vrezen organisaties van rechthebbenden na een wetsaanpassing ook internetters die zo nu en dan iets downloaden willen gaan aanpakken.

Bovendien heerst er in de politiek zorg om mogelijke privacyschendingen door de handhaving van een verbod. Zo kan de wet de deur open zetten voor spionagetechnieken die het internetgedrag van burgers in kaart brengen. Ook is het volgens diverse partijen voor de gemiddelde consument niet altijd gemakkelijk om er achter te komen of een film of album nu wel of niet legaal online wordt aangeboden.

De Consumentenbond en diverse beroepsorganisaties en vakbonden voor musici, componisten, acteurs, regisseurs, scenaristen en journalisten dienden dinsdag voorafgaand aan het debat een petitie in tegen het downloadverbod. Lees ook de uitlegparty over het downloadverbod uit april.


iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
iOS Jasper van Ravenswaay, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS Jasper van Ravenswaay

Ik denk dat de browsergeschiedenis van menig politicus vol staat met piratebay

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Ik zie de kranten koppen al : kinderen minister ..... aangehouden vermeend ilegaal downloaden. ;
Die wet gaan ze er echt niet doorkrijgen hoor...

Bram, 4 jaren geleden
afbeelding van Bram

Mijn voorstel: elke serie of TV-programma kost 1 euro. Geen gezeik, geen DRM, wel HD en 1 euro. Distributie via torrent-systemen, die werken uitstekend, zeker voor populaire content.

Ik heb geen enkel probleem met betalen voor video-content, alleen de prijzen die nu her en der worden gevraagd zijn belachelijk. Als er al aanbieders zijn. iTunes durft 4 euro te vragen voor het HUREN van een film... die zijn zeker helemaal gek geworden? Als ik die film wil kopen ben ik 15 euro kwijt. Pardon? Helaas, Hollywood, de woekerwinsten zijn afgelopen. Maar als je in de toekomst wil blijven bestaan zul je toch iets anders moeten bedenken dan zo nu en dan is een willekeurige Amerikaanse oma een paar mille afhandig maken.

Amzika, 4 jaren geleden
afbeelding van Amzika

We betalen al voor series en programma's: via het
door de Belastingdienst geinde kijk- en luistergeld.

Ik zie voor wat dat betreft geen verschil tussen opnemen (hdd recorder) en downloaden in ieder geval.

In datzelfde licht betaal je ook voor veel films al, maar niet de allernieuwste natuurlijk. En heb je een Film1 abo, dan weer wel. Mag je natuurlijk niet gaan delen met je vrienden, maar dat mag met een DVD ook niet.

Wat mij het meest tegenvalt is dat Teeven zijn oor zo erg bij de medialobby te luisteren legt.

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Volgens mij betalen we allang geen kijk- en luistergeld meer.

En het verschil tussen een uitzending opnemen en een film downloaden is dat bij een uitzending betaald is voor het uitzenden.

Als er een methode is waarbij je tegen een goed tarief content kunt zien via je tv, al is het bijvoorbeeld alleen streamen, dan is er ook bijna geen noodzaak meer om het op te slaan op je eigen computer.

Vroeger werd je lid van een omroep voor hun gids en voor de idealen waar ze voor staan. Nu zou je lid kunnen worden van een omroep om hun content te zien of te beluisteren op tijdstippen dat jij dat wilt.

Tim Kuik, 4 jaren geleden
afbeelding van Tim Kuik

Als de medialobby niet zo bekrompen zou zijn en niet in het prehistorische tijdperk zou zijn blijven hangen dan zou medialand er heel anders uit hebben gezien.
Als ik een oude film voor een euro of een nieuwe film voor een paar euro direct tot mijn beschikking zou hebben dan zou ik niet al die moeite nemen van het downloaden.
Maar als consument kan ik niet legaal alles krijgen wat ik graag zou willen zien en al helemaal niet afspelen op elk apparaat naar keuzen (thanx to Apple iTunes!).
Illegaal is wel alles direct beschikbaar zonder dat ik tevens voor potentieel mediacrimineel wordt uitgemaakt met waarschuwingen die ik niet kan skippen.
Laat de medialobby eerst maar eens komen met een betaalbaar en onuitputtelijk systeem van films zodat elk argument om nog maar te downloaden wordt ontnomen.

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

waarom start de app mn browser op, waarna ook nog eens het verkeerde artikel verschijnt. De bright app is waardeloos geworden

Breinpijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Breinpijn

Waarom vertel je dat hier en stuur je niet gewoon een emailtje naar de redactie?

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Wat zouden artiesten vangen uit een doneer knop?

Toon61, 4 jaren geleden
afbeelding van Toon61

"De Consumentenbond en beroepsorganisaties en vakbonden voor musici, componisten, acteurs, regisseurs, scenaristen en journalisten dienden dinsdag voorafgaand aan het debat een petitie in tegen het downloadverbod"
Wat? een petitie tégen het downloadverbod?
Volgens mij willen die nu juist wél een downloadverbod, of mis ik hier iets?

Tonie van Ringelestijn, 4 jaren geleden
afbeelding van Tonie van Ringelestijn

Nee hoor, Consumentenbond en vakbonden van (optredende) muzikanten zijn tegen downloadverbod en voor vergunningen:

http://www.consumentenbond.nl/actueel/nieuws/nieuwsoverzicht-2011/downloadverbod-nee-vergoedingenstelsel-ja/

Vooral de organisaties van tekstdichters en componisten plus brancheorganisatie van muziek- en filmmaatschappijen zijn voorstander.

bloedje, 4 jaren geleden
afbeelding van bloedje

schandalig, internet is een mensenrecht, het in beperken van dit betekent minder vrijheid..we leven in een vrij land toch?

hw, 3 jaren geleden
afbeelding van hw

Wij gedogen koffieshops en bestraffen de gebruiker.
Nu laten we sites waar je illegaal kunt downloaden met rust en bestraffen de gebruiker. logies toch?


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 3 Bright Bunch leden en 41 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl