Kim Dotcoms Mega-clouddienst is nu live

tags:
Userpica

Kim Dotcom heeft de Dropbox-rivaal Mega gelanceerd met 50 gb gratis opslag en 500 gb voor een tientje per maand.

Internetondernemer Kim Dotcom heeft precies een jaar nadat de Nieuw-Zeelandse autoriteiten in samenwerking met de FBI zijn filehoster MegaUpload sloten een nieuwe cloudopslagdienst gelanceerd: Mega. Alle geüploade bestanden worden automatisch versleuteld, zodat Mega niet kan zien wat je hebt opgeslagen. Gratis accounts krijgen 50 gb opslagruimte.

Tegen betaling is nog meer cloudcapaciteit beschikbaar. Voor 10 euro per maand krijg je bij Mega 500 gb ruimte, voor 20 euro per maand 2 terabyte en voor maandelijkse 30 euro 4 terabyte. Daarmee biedt Mega een veel goedkopere cloudopslag dan concurrenten als Dropbox, Google Drive en Microsoft Skydrive. Alleen Mediafire biedt ook 50 gb gratis. Ter vergelijk: bij Google Drive (nog een van de goedkoopsten) krijg je voor een tientje per maand 'maar' 200 gb.

Mega blijkt meteen al megapopulair: binnen een paar uur zouden zich al 250 duizend gebruikers hebben aangemeld. Dotcoms vorige 'filelocker' MegaUpload ging vorig jaar offline nadat hij werd aangeklaagd voor grootschalige copyrightschending. De VS willen hem uitgeleverd zien, maar de Nieuw-Zeelandse rechtbank buigt zich pas komende zomer over dat verzoek. In de tussentijd neemt Dotcom wraak met een nieuwe cloudopslagdienst. En hij teaset op Twitter ook al een streaming filmdienst.

Lees ook het artikel over Kim Dotcom uit Bright 45 van april 2012.


Marksson, 2 jaren geleden
afbeelding van Marksson

Tja... Om daar mijn betrouwbare dropboxabonnement zomaar voor op te zeggen... Ik weet het niet. En dan is er nog de inregratie die veel online diensten al met Dropbox hebben.

Rebel without a Clue, 2 jaren geleden
afbeelding van Rebel without a Clue

Ik blijf ook lekker bij mijn dropbox en skydrive. Sowieso vind ik die Kim dotcom maar een mega eikel.

BeetleJuice, 2 jaren geleden
afbeelding van BeetleJuice

Toch voor de zekerheid maar een account aangemaakt :-)

vargo, 2 jaren geleden
afbeelding van vargo

Account aangemaakt, uploaden werkt alleen niet, waarschijnlijk door die 1 miljoen subscribers. Handig als back up, maar drop box ziet er nog steeds beter uit qua UI.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 2 Bright Bunch leden en 111 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl