Klassiek naakt krijgt afslankbeurt met Photoshop

tags:
Userpica

Kunstenaar Anna Utopia Giordano maakte van volslanke Venussen op oude schilderijen met Photoshop modellen uit de 21ste eeuw.

Venus, de godin van de liefde, is al eeuwen een graag gezien model voor schilders. Een van de bekendste is ‘De geboorte van Venus’ van Botticelli uit 1486.

Kunstenaar Anna Utopia Giordano brengt met haar project Venus oude schilderijen naar de 21ste eeuw, waar elk onregelmatigheid van het lichaam van een model eruit wordt gephotoshopt. De werken zijn grappig op het eerste gezicht, maar worden snel confronterend. Mag het een onsje meer zijn?

Botticelli - De geboorte van Venus (uitsnede)
 

Hayez - Venus

Alexandre Cabanel - De geboorte van Venus
 

Artemesia Gentilischi - De slapende Venus 


Juan Nibbelink, 3 jaren geleden
afbeelding van Juan Nibbelink

Doe mij maar origineel en volslank.

Omnidextrous, 3 jaren geleden
afbeelding van Omnidextrous

Hoe lang zal het duren voordat er weer een of ander niets-beters-te-doen organisatie of persoon begint te piepen dat dit een vertekend beeld geeft, minderwaardigheidscomplexjes bij de gemiddelde tienerdame, etc. etc.?

Peeky, 3 jaren geleden
afbeelding van Peeky

Eigenlijk is er dus in alle jaren niets veranderd aan het figuur van de dames. Alleen de smaak van de heren is nu anders, al geldt dat ook niet voor iedereen.

Fairyan, 3 jaren geleden
afbeelding van Fairyan

typisch; bij de eerste 2 afbeeldinen (Botticelli en Hayez) heeft de photoshopper dan wel weer de borsten groter gemaakt. tsss....

Bert, 3 jaren geleden
afbeelding van Bert

En dat terwijl deze eeuw in de mode naast de slankheid ook cup AAA wordt gepromoot. Dus echt 21e eeuw is het niet. Eerder 1989 (debutjaar Baywatch)

MeneerPaul, 3 jaren geleden
afbeelding van MeneerPaul

@Ruben.cc. Het antwoord op je vraag ligt voor de hand: Jij dus!

add-x, 3 jaren geleden
afbeelding van add-x

Toch lekker om te zien dat zelfs op een klein digitaal plaatje het gephotoshopte beeld niet meer is dan een cartoon. Laat staan als je voor je ziet op een doek van enkele meters groot.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 138 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl