Klassieke kruk met moderne twist

tags:
Userpica

Een klassiek ogend krukje met een moderne twist. De Spin doet het letterlijk.

Het stapelbaar krukje Spin van ontwerper Staffan Holm heeft alles om het te maken. Het is onmiskenbaar gebaseerd op het klassieke driepotige krukje van Alvar Aalto uit 1930. Het krukje met modelnummer 60 is tot op de dag vandaag één van de grootste commerciële successen van het Finse design. Holm heeft er een moderne twist aan gegeven.

De Spin heeft het Aalto's krukje schijnbaar onderworpen aan centrifugale krachten, waardoor de poten in een soort draai aan het zitvlak zijn gemonteerd. Tel daarbij de ontelbare kleur- en hoogtevariaties en ook het Spin-krukje heeft alles om een succes te worden.

Terwijl de Alvar Aalto-kruk verkocht wordt door Artek, maakt Holm zijn ontwerp voor Swedese. Zeer benieuwd of de Finnen ermee kunnen lachen dat de Zweden hun klassiekers verdraaien. Hoeveel het krukje zal kosten is nog niet bekend.


Sinas, 3 jaren geleden
afbeelding van Sinas

Zweden hebben gevoel voor humor, Finnen niet.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 81 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl