Koolhaas in marmer

Koolhaas in marmer

10-03-2011 10:01 Laatste update: 29-04-2018 00:54

Architectenbureau OMA ontvangt een prijs voor het beste interieur voor restaurant Le Dauphin in Parijs.

Rem Koolhaas doet het weer. Voor het afgelopen december geopende restaurant Le Dauphin in Parijs ontvangt hij een Fooding 2010 Award voor het beste interieur.

Le Dauphin dus, een toprestaurant in het 11e arrondissement van Parijs. De ruimte meet slechts tachtig vierkante meter, die Koolhaas met lokale partner Clement Blanchet heeft omgevormd tot een 'obsessie in wit'. Slim om veel spiegels te gebruiken en de grens tussen binnen en buiten te vervagen. Maar zoveel spiegelend oppervlak, in combinatie met al dat marmer? Een restaurantrecensie heeft het over 'Een marmeren doos met daarin een marmeren bar gevernist als een Riva jacht, in elkaar geplaatst zoals bij het Droste effect. Het voelt over de top, en nauwelijks als Koolhaas. Maar wellicht heeft de man op zijn 66e zijn stijl vernieuwd. Met een Pritzker-prijs op zak en op de Biennale in Venetië bekroond tot 'man van het jaar' kun je heel veel maken.

Veel foto's van het project zijn er niet te vinden. Wel een videointerview met Clement Blanchet, die als ons Frans nog voldoende is, een ode is aan de mooie combinatie van architectuur en voedsel (kleur, licht, smaak, geur).

Kijk hieronder hoe CNN het werk van 'Coolhaz' samenvat:

UPDATE 24 maart: Clement heeft foto's op Flickr gezet