Kunst in een tweet

tags:
Userpica

Wordt #TwitterArt - met streepjes, haakjes en driehoekjes kleine tekeningen maken op Twitter - een serieuze kunststroming?

Berichten maken met niet meer dan 140 tekens is voor veel mensen al een kunst. Maar onder de hashtag #TwitterArt verschijnen er op de microblog kleine tekeningentjes, voornamelijk gemaakt met het codeschrift ASCII.

'Ik hou van de uitdaging om iets binnen 140 tekens te maken', zegt pionier Matthew Haggett tegen The Daily Dot. 'Deze beperking is als een poëtische vorm, zoals het schrijven van een haiku.' Haggett is beheerder van een van de grootste twitterkunstaccounts @TW1TT3Rart. Het voordeel ten opzichte van de haiku, merkt The Daily Dot op, is dat twitterkunst niet gebonden is aan een taal.

Er zitten echt een paar schoonheden tussen en de community van twitterkunstenaars groeit snel. Haggett droomt van een glansrijke toekomst voor de kunst met de tekentjes. 'Ik denk dat het mogelijk is dat deze vorm van unicode-kunst uiteindelijk erkend wordt door galleries en musea. We worden als kunststroming steeds serieuzer genomen.'

Hieronder een aantal voorbeelden van Twitter Art van @TW1TT3Rart.

door Bram van Dijk, 30-09-2011 7 reacties, 2537 views

iOS BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van iOS BRIGHT.app gebruiker

Niet erg orgineel, kan ook al langer met Textpix:\n\n_../\'―||||||||―――― ]\n==o_____________|\n ),―.(_(__)/\n //()),――\'\n//___//\n

Joep de Wit, 4 jaren geleden
afbeelding van Joep de Wit

Tjongejonge zeg, uitprobeerseltjes, krabbeltjes, speeltjes en grapjes worden wel heel erg snel tot 'kunst' verheven.

Leuk gevonden hoor al die tekeningtjes, maar om dat nou tot kunst te verheffen...

Zondagreactie, 4 jaren geleden
afbeelding van Zondagreactie

Ja maar als het kunst wordt genoemd kunnen ze misschien nog subsidie krijgen!! Snap dat dan joh!

gdh, 4 jaren geleden
afbeelding van gdh

Een grappige moderne reincarnatie van het aloude ASCII art. Ik ben ermee opgegroeid, zo mocht ik vroegah als kleine jongen zo'n 25 jaar geleden bij mijn vader op kantoor ASCII art uitprinten vanaf de IBM mainframe op kettingpapier, om deze vervolgens aan de muur te hangen.
http://en.wikipedia.org/wiki/ASCII_art

Android BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van Android BRIGHT.app gebruiker

Wow, ASCII art op Twitter. Baanbrekend nieuws!

BRIGHT.app gebruiker, 4 jaren geleden
afbeelding van BRIGHT.app gebruiker

Kun je met twitterart wel subsidie krijgen? Waarom produceer ik dan nog films eigenlijk?

Toon61, 4 jaren geleden
afbeelding van Toon61

Hmmm, ASCII art reinvented... Maar ziet er wel leuker uit dan die al die vervelende ge-re-re-re-re-re-re-tweete tweets waar je dagelijks mee wordt bestookt. Kunnen ze dat niet aan banden leggen? Ik heb de lol en het nut van re-tweeten nooit zo begrepen. Alsof je de verjaardagskaart die je van je tante hebt gekregen vervolgens doorstuurt naar de eerste de beste in je adresboekje die ook jarig is.
Oh, en subsidie, dacht het niet, dit waait wel weer over...


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 5 Bright Bunch leden en 203 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl