Kurkdroog in een wolkbreuk

tags:
Userpica

Alsof je een forcefield om je heen hebt. Zo wijken de regenbuien voor in je in de Barbican galerie in Londen.

Ik besefte me laatst hoe lang het geleden is dat ik zeikenat geregend ben. Ik kan de buien meestal mijden omdat ik met de auto of het OV reis en stukjes van meer dan 5 kilometer dus zelden op de fiets of lopend afleg. Maar ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe het voelt om je benen op de trappers te hebben en elke keer als je knie omhoog komt die natte spijkerbroek te voelen kleven.

Een regenpak was een claustrofobisch, zweterig alternatief voor wat ik eigenlijk wilde: een forcefield. Een methode om de wolken op te doen lossen, of een transparante fietstunnel van Groningen naar Zuidhorn. Ik vermoed dan ook dat de Rain Room-installatie van Random International in de Barbican in Londen me een heerlijk gevoel van controle zou geven.

Terwijl je een regenbui voor je neus instapt, verdwijnt namelijk plots de neerslag rondom jou. Overal om je heen zie je regendruppels naar de aarde snellen, maar je wordt niet nat. De truc bestaat uit sensoren die kijken waar je bent en exact de watertoevoer plaatselijk regelen. In plaats van 'olieverf op doek' leest de beschrijving van dit werk dan ook: water, tegels, kleppen, drukregelaars, software, 3d tracking cameras, houten frames, stalen balken, hydraulisch management systeem en stalen vloerdelen.

Rain Room at the Barbican from rAndom International on Vimeo.


Rik Burgersdijk, 3 jaren geleden
afbeelding van Rik Burgersdijk

Gaaf, alleen zie in de video nog niet echt dat wanneer je beweegt de regen boven jou stopt..

Pansek, 3 jaren geleden
afbeelding van Pansek

Kan de regen bijna ruiken.

AvMD, 3 jaren geleden
afbeelding van AvMD

Mooie installatie, vooral het geluid lijkt me fantastisch.

Patrick de Bruin, 3 jaren geleden
afbeelding van Patrick de Bruin

Nog bedankt voor de tip! Ik was dit weekend en Londen en heb dit gister gezien, erg tof! Moest wel 1,5 uur ervoor in de rij staan, maar hoorde dat het in het weekend nog een stuk erger was. Was een erg tof concept, mooi met dat licht ook. Je ziet overal om je heen regen vallen, maar je blijft zelf (op een paar verdwaalde druppels na) droog.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 0 Bright Bunch leden en 22 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl