Laatste geruchten over iPhone 5 op een rij

tags:
Userpica

De stroom geruchten over de nieuwe iPhone overgeslagen? De roundup: groter scherm, quad-core chip, nfc, kleinere connector en een release in september.

De afgelopen weken deden weer veel geruchten de ronde over de nieuwe iPhone - of hij iPhone 5 gaat heten is natuurlijk nog niet bekend. Het apparaat stond bovenaan ons verlanglijstje voor 2012. Analisten verwachten het nieuwe toestel in september, of toch oktober.

Een van de vaakst terugkerende berichten gaat over een groter scherm van rond de 4 inch. Nieuw bewijs vormt een groter frontpaneel dat is gelekt naar Chinese leveranciers. De zesde generatie iPhone zou een 30 procent groter scherm krijgen dan de huidige 3,5 inch modellen. 

Het touchscreen is ook vernieuwd: de touchsensoren zijn in het lcd-scherm zelf geintegreerd waardoor de iPhone ook weer dunner kan worden. De resolutie zou 1136 bij 640 pixels worden. Ook iOS6 heeft aanwijzigingen voor een groter scherm en een hogere resolutie. De beeldverhouding zou 16:9 zijn.

Over de processor lekte ook het nodige uit. Apple zou zijn nieuwe A6-chip uitrusten met vier processorkernen. Ook de Samsung Galaxy S III, de LG Optimus 4x HD en de HTC One X hebben al dit quad-core chips. De iPhone 4S heeft nog de dual-core A5. Apple zou de chip van de volgende iPhone baseren op Samsungs Exynos 4-architectuur.

De nieuwe iPhone-prototypes zouden ook voor het eerst beschikken over nfc-chips. Apple's nieuwe Passbook-app voor het bewaren van tickets en entreebewijzen zou via nfc kunnen samenwerken met chippasjes en andere nfc-apparaten. Apple bezit al de nodige patenten rond nfc, dus daar ligt het niet aan.

De nieuwe iPhone zou ook 4g-internet (LTE) gaan ondersteunen, wat kan leiden tot een kortere batterijduur. De nieuwe iPhone zal ook een 19-pins mini-connector hebben, zodat hij mogelijk niet meer past in de huidige docks.

Over het uiterlijk van de telefoon is nog bijna niets uitgelekt. Lijkt hij weer op de iPhone 4? Of is het tijd voor iets nieuws? Sommige techwatchers vinden de iPhone inmiddels maar 'booooring'.


phonque, 3 jaren geleden
afbeelding van phonque

Ben persoonlijk veel meer benieuwd naar nieuwe Galaxy Note telefoon. Nu v/a augustus!

Vrijdenker, 3 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

Vragen ze wel eens "zijn Android liefhebbers echt zo dom". De vorige reactie op dit onderwerp spreekt voor zich lijkt me! Triest, maar eigenlijk ook best grappig haha.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

De note 2 verkiezen boven een iPhone 5 is niet bepaald dom in mijn ogen. ;)
Maar goed je punt is gemaakt ook al doe je dat wat onhandig.

FransIII, 3 jaren geleden
afbeelding van FransIII

Als je iets doms bemerkt, en het dan nodig vind om zelf dat aan te geven met een generalisatie... dan wordt het wel een beetje de pot verwijt de ketel niet?

Jorik, 3 jaren geleden
afbeelding van Jorik

19:6? Moet dat niet 16:9 zijn of omdat het portrait is 9:16?

Corrie Gerritsma, 3 jaren geleden
afbeelding van Corrie Gerritsma

ha Jorik, moet idd 16:9 zijn. Ik verander het even, dank!

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Ik heb vertwijfeld gezocht naar innovaties maar ik zie alleen specs die al lang en breed bij de concurrentie te vinden zijn.
Is aan de andere kant ook wel begrijpelijk, Samsung wil natuurlijk eerst zijn eigen producten voorzien van al dat moois voor ze het aan de concurrent geven.
Neemt niet weg dat de aangepaste exynos 4412 een mooie chip is. Maar 4" is voor een vlaggeschip anno 2012 toch echt te klein.

Vrijdenker, 3 jaren geleden
afbeelding van Vrijdenker

Goedkoop plastic en Android, ja echt goed van samsung haha!

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Je doet je naam eer aan, vrijdenker.

Titus, 3 jaren geleden
afbeelding van Titus

Nog een groter scherm? Daar is de iPad toch voor? Ik hoef geen koelkast in mij zak, ook niet als ie heel plat is. Doe mij maar een iPhone (5) mini.

ikkuh, 3 jaren geleden
afbeelding van ikkuh

Bij een highend toestel hoort nu eenmaal geen 3.5" meer. Apple volgt ook die trend.


NB: Om te kunnen reageren dien je aangemeld en ingelogd te zijn op de Bright Bunch, het gratis lidmaatschap van Bright. Je bekijkt dan de site bovendien advertentie-vrij.

The Bright Bunch
inloggen aanmelden

Wie is nu Hier?

Er zijn momenteel 1 Bright Bunch lid en 38 bezoekers online.

Reacties

   

   

Gebouwd en onderhouden door joep-i.nl